Banner 980x90

Rojas brīvdabas estrāde vasaras sezonā vēlas kļūt par Ziemeļkurzemes kultūras pasākumu centrālo vietu

Rīga, 21.janv., LETA. Šovasar tiks atklāta Rojas brīvdabas estrāde - vasaras koncertzāle, kas cer kļūt par Ziemeļkurzemes kultūras pasākumu centrālo vietu vasaras sezonā, aģentūru LETA informēja Rojas brīvdabas estrādes - vasaras koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Madara Aizgrāve.

Rojas brīvdabas estrāde, kas apmeklētājiem būs atvērta no maija līdz septembra beigām, tiek būvēta kā atvērta tipa būve ar jumta segumu visā tā garumā. Līdz ar to, pasākumi estrādē varēs notikt visas vasaras garumā, neatkarīgi no laika apstākļiem.

Estrādes skatītāju zonā būs pieejamas 1000 sēdvietas un 1000 stāvvietas. Rojas brīvdabas estrādes pirmajās desmit skatītāju rindās paredzēti soli ar atzveltnēm, pārējās - tikai soli. Personām ar īpašām vajadzībām sēdvietas paredzētas pirmajā rindā. Skatītāju stāvvietas ieplānotas estrādes sānu malās.

"Ņemot vērā, ka Rojā ir bagātīga kultūras dzīve, moderna brīvdabas estrāde ir nepieciešamība. Tāpat tā ir daudzu novadnieku ilgi lolots sapnis, kas pavisam drīz tiks pārvērsts realitātē. Manuprāt, jaunajai brīvdabas estrādei ir milzīgs potenciāls kļūt par novadnieku un viņu viesu iecienītu kultūras brīvdienu galamērķi," vēstīja Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa (ZZS).

Estrādē kultūras cienītājiem tiks piedāvāti ne tikai kultūras profesionāļu radīti pasākumi, koncerti, izrādes un performances, bet arī Ziemeļkurzemes amatierkolektīvu radīti svētki.

Aizgrāve stāstīja, ka estrādē vēlas radīt daudzpusīgu vasaras kultūras programmu, kas būtu interesanta ikvienai vecuma grupai. "Vēlamies, lai nākotnē Rojas brīvdabas estrādes - vasaras koncertzāles skatuve kļūst par vienu no pirmajām vietām, kur tiek izrādītas jaunākās brīvdabas izrādes, latviešu mūziķu koncertprogrammas, citi kultūras un mākslas pasākumi, kā arī uzstātos mūziķi no citām valstīm," bilda estrādes mākslinieciskā vadītāja.

Ar laiku Rojas brīvdabas estrādē par tradīciju varētu kļūt Ziemeļkurzemes dziesmu un deju svētki un Ziemeļkurzemes amatierteātru festivāls. Estrāde būs atvērta dažādu mūzikas un mākslas festivālu, televīzijas pasākumu piedāvājumiem.

Jau ziņots, ka brīvdabas estrādi Rojā būvē SIA "A Celtne" par 2 452 012 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Estrādes pamatos iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Kapsulā kopā ar parakstīto vēstījumu ievietots arī viens informatīvā izdevuma "Bangas" eksemplārs, eiro monēta un rojs - Jura Viļamas mākslas darbs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)