Banner 980x90

Sabiles bērnudārzu no neapmierinošā stāvoklī esošās ēkas pārcels uz pagaidu telpām

Ventspils, 16.marts, LETA. Sabiles pirmsskolas izglītības iestādi "Vīnodziņa" no neapmierinošā stāvoklī esošās ēkas pārcels uz citām pagaidu telpām, bet divu gadu laikā Sabilē jābūt uzbūvētam jaunam bērnudārzam, lēmusi Talsu novada dome.

"Vīnodziņa" ir vecākais bērnudārzs Talsu novadā - ēkā Ventspils ielā 10, Sabilē, tas darbojas kopš 1945.gada. Veicot ēkas tehnisko apsekošanu, secināts, ka tā ir neapmierinošā stāvoklī, tādēļ vēlams bērnudārzu pārvietot uz piemērotākām telpām, skaidroja pašvaldībā.

Pašlaik ir atrasts pagaidu risinājums - bērnudārzu "Vīnodziņa" nolemts pārcelt uz tā dēvēto Sabiles mazo skolu Abavas ielā 5. Pirms pārcelšanās ēkā nepieciešams kosmētiskais remonts, kam dome lēmusi piešķirt 46 868 eiro. Ja remontdarbi noritēs bez aizķeršanās, pārcelšanās uz pagaidu telpām ar vecāku un pilsētas pārvaldes palīdzību varētu notikt šajā mācību gadā - iespējams, jau aprīļa beigās.

Ar domes lēmumu apstiprināts arī termiņš, kad Sabilē jābūt uzceltam jaunam bērnudārzam, – tas ir 2020.gada 31.marts. Par jauna bērnudārza būvniecību Sabilē domāts jau vairākus gadus, taču ieceres īstenošana dažādu iemeslu dēļ ir aizkavējusies. Pašvaldība jau 2015.gadā sāka tehniskās dokumentācijas izstrādi jauna bērnudārza būvniecībai Sabilē, tomēr projektētājs līdz šim nav ievērojis līgumā noteiktos termiņus, apgrūtinot projekta virzību, skaidroja novada domē.

Pašlaik SIA "Campaign" ir izstrādājusi bērnudārza būvprojektu minimālā sastāvā, tomēr, lai tas tiktu pabeigts un būtu izmantojams, vēl nepieciešams izvērtēt dažādus neskaidrus jautājumus. Tādēļ ar domes priekšsēdētāja Edgara Zeldera ("Mēs Talsiem un novadam") rīkojumu ir izveidota darba grupa, kas līdz marta beigām izvērtēs iesāktā būvprojekta mūsdienīgumu un funkcionalitāti pilsētvides kontekstā, kā arī plānotās projektēšanas un autoruzraudzības izmaksas.

Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Ķīviča apstirpināja, ka daži vecāki, bažās par ēkas slikto stāvokli nolēmuši nevest savas atvases uz bērnudārzu.

Ķīviča uzsvēra, ka tas nenotiek masveidā. Viņa skaidroja, ka atzinumā par ēkas stāvokli nav teikts, ka ēka jāslēdz. Ieteikuma formā ir norādīts, ka saskaņā ar Civillikumu katram būves īpašniekam, lai aizsargātu sabiedrisko drošību, jātur sava būve tādā stāvoklī, ka no tās nevar rasties kaitējums ne kaimiņiem, ne garāmgājējiem, ne arī tās lietotājiem.

Šo rekomendāciju pašvaldība esot ņēmusi vērā, lemjot par bērnudārza pārcelšanu uz pagaidu telpām, skaidroja domes pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)