Banner 980x90

Sabiles Vīna kalns ver vārtus apmeklētājiem

Pavasarī, kad iestājies siltāks laiks un Vīna kalns rotājas pavasara – dzelteno pieneņu un ķiršu ziedos, ir īstais laiks, lai kalnu uzpostu apmeklētāju sagaidīšanai. Par to tāpat kā citus gadus, kopā ar palīgu, rūpējas Sabiles Vīna kalna dārzniece Smaida Dzērve.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Sabiles TIC pārstāve, pēc ziemas un lielā sniega viens no galvenajiem uzdevumiem ir nomainīt sagāzušos koka stabus un metāla stieples, ap kurām vijās vīnogulāji. Lai vīnogas augtu labi, tām nepieciešamas minerālvielas, tālab tās tiek kaisītas ar minerālmēsliem, par ko kalna dārzniece ir jau parūpējusies. Kā arī neizpaliek miglošana pret nezālēm un vienu no postošākajām vīnogulāju slimībām - miltrasu, kas būtiski ietekmē vīnogu ražu. Kalna dārzniece apgalvo, ka šoziem vīnogulāji ir pārziemojuši labi, kas ir viens no pamatnosacījumiem, lai ogu raža šoruden būtu izdevusies branga. Jau jūnijā sāksies vīnogu ziedēšanas laiks, kas turpināsies līdz pat Jāņiem.

Taču darbi Vīna kalnā nebeidzas līdz ar vasaras iestāšanos, arī šajā gadalaikā kalns prasa uzmanību un rūpes.

"Lai gan šobrīd līdz ražas laikam vēl tālu, tas kā jau katru gadu sāksies septembra mēnesī, tomēr jau tagad ikviens pilsētas viesis ir aicināts izbaudīt Vīna kalna majestātisko skaistumu un pavērties uz Sabili no augšas – caur vīnogulāju lapām," atklāj Sabiles TIC pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)