Banner 980x90

Saeima lems par ES un Ukrainas asociācijas līgumu ratificēšanu

Saeima pirmdien, 14.jūlijā, ārkārtas sēdē lems, vai ratificēt Eiropas Savienības (ES) asociācijas līgumus ar Ukrainu, Gruziju un Moldovu.

Asociācijas līgums ar trim Austrumu partnerības valstīm tika parakstīts 27.jūnijā Beļģijas galvaspilsētā Briselē, dokumentu parakstīšanas ceremonijā klātesot ES amatpersonām, ES dalībvalstu, kā arī Gruzijas, Moldovas un Ukrainas augstākajai politiskajai vadībai.

ES un Ukrainas Asociācijas līguma pirmā daļa, kas ietver politiskās sadarbības jautājumus, tika parakstīta šī gada 21.martā, savukārt 27.jūnijā tika parakstīta Asociācijas līguma vienošanās par padziļinātu un visaptverošu brīvās tirdzniecības zonu (DCFTA). Latvijas vārdā līgumus parakstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Līgumi paredz ciešu politisko asociāciju un ekonomisko integrāciju ar ES, stiprinot demokrātiju, tirgus ekonomiku, kā arī labu pārvaldību reģionā. Tie ir uzskatāmi par svarīgu sasniegumu šo valstu attiecībās ar ES, norādījusi ĀM.

ES attiecību veicināšana ar Austrumu partnerības valstīm ir izvirzīta kā viena no Latvijas prezidentūras ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē ārlietu prioritātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)