Banner 980x90

Sauleskalnā un Talsu tautas namā būvdarbi pabeigti

Talsu pilsēta šajā vasarā var lepoties ar diviem atjaunotiem objektiem, kas īstenoti Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansētā projekta "Kultūras infrastruktūras atjaunošana Talsos 1.kārta" ietvaros - ekspluatācijā nodots Sauleskalna brīvdabas estrādes komplekss un Talsu tautas nama ēka, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv pavēstīja Talsu novada pašvaldības Attīstības plānošanas nodaļas vadītāja vietniece, projekta vadītāja Jolanta Skujeniece.

Rekonstruētā Sauleskalna estrāde atklāta 30.jūnijā vienlaicīgi ar Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu "Saule līgo Sauleskalnā", taču Radošās sētas/tautas nama un mūzikas skolas atklāšanas pasākums būs tikai rudenī, kad tiks pabeigti visi būvdarbi un iekārtotas jaunās telpas.

Sauleskalna rekonstrukcijas darbi tika uzsākti pagājušajā vasarā un tika pabeigti līgumā paredzētajā termiņā - šī gada 25.jūnijā. Rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir 854 990 lati. Sauleskalna brīvdabas estrādi skārušas nozīmīgas pārmaiņas
* pārbūvi piedzīvojusi skatuves siena aiz kora daļas, estrādes ēkas ģērbtuves, noliktavas un tualetes; * deju laukumam izbūvēts jauns koka klājums
* pilnībā no jauna izbūvētas skatītāju tribīnes;
* estrādes teritorijā atjaunoti celiņi un apgaismojums;
* izbūvēta virsūdens novadīšanas, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma.

Sauleskalna estrādes rekonstrukcijas ietvaros sākotnēji bija plānots arī automašīnu stāvlaukums, taču finansējuma trūkuma dēļ tā izbūve projekta ietvaros nebija iespējama un atliekama uz nākamajiem gadiem, ja vien būs pieejams finansējums.

Skujeniece informē, ka "Radošajā sētā" darbi turpinās ar pilnu jaudu, jo vasaras beigās darbi jāpabeidz arī šajā objektā. Radošās sētas izveide sevī ietver Tautas nama rekonstrukciju un paplašināšanu, Tautas nama un sētas apgaismojuma ierīkošanu, amatnieku darbnīcu izveidi un mūzikas skolas rekonstrukciju un paplašināšanu.

Tautas nama ēkā darbi ir pabeigti, un to apdzīvot pamazām uzsāk iestādes personāls. Liels darbs vēl jāpaveic, lai tautas nams varētu uzņemt apmeklētājus. Paralēli būvniecības darbiem projekta ietvaros ir veikts iepirkums skatuves tehnikai un aprīkojumam, kas bija iespējams pateicoties projekta budžeta ekonomijai, līdz ar to tautas nama skatuve iegūs jaunu skatuves ietērpu un mūsdienīgu tehnisko aprīkojumu. Kopējās izmaksas Radošās sētas rekonstrukcijai lēšamas 2,8 miljonu apmērā.

Sauleskalna estrādes un Radošās sētas rekonstrukcijas darbus veic pilnsabiedrība "Talsu statiskais spriegums", kurā apvienojušies SIA "Stats" un SIA "Talsu spriegums".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)