Banner 980x90

Septiņas floristikas kursu idejas Ziemassvētku rotājumiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sniegotas koku galotnes, mandarīni veikalu plauktos un mierpilnas mūzikas parādīšanās radio liecina, ka  Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem. Neatņemama šo svētku sastāvdaļa ir dažādi svētku rotājumi no floristikas materiāliem. Viens no veidiem ir iegādāties tos veikalos, taču daudz patīkamāk, ja rotājumus radīsi pats. 

Izgatavojot Ziemassvētku rotājumus, izjutīsi gandarījuma sajūtu par paveikto darbu, kā arī radīsi neatkārtojamu svētku atmosfēru. Vēlies darboties, taču trūkst iedvesmas? Iepazīsties ar septiņiem rotājumu veidiem, kurus vari pagatavot pats, izmantojot dažādus floristikas materiālus.

1. Čiekuru, popkorna, dzērveņu vai papīra sniegpārslu virtenes. Virteņu radīšana ļauj vaļu fantāzijai, jo tās iespējams pagatavot no teju jebkādām sastāvdaļām – sākot ar čiekuriem un beidzot ar eglīšu mantiņām vai speciāli izgatavotām figūriņām. Paņem diegu, izvēlies sastāvdaļas, no kurām gribi radīt rotājumu, un ver tās virtenē – tas ir gan vienkārši, gan ātri.
2. Stilizēta Ziemassvētku egle no vecajām grāmatām. Ja grāmatas ir Tava sirdslieta, vari no tām izgatavot oriģinālu Ziemassvētku egli, sakraujot tās piramīdas formā un izrotājot ar krāsainām LED lampiņām.
3. Eglītes bumbas no spolīšu diegiem. Lai gan šos rotājumus izgatavot ir ļoti vienkārši un arī izmaksas ir pavisam nelielas, tie izskatās ļoti eleganti. Princips ir vienkāršs – ap piepūstu un ar eļļu apziestu balonu tiek tīts līmē izmērcēts diegs. Pēc tā sacietēšanas balons jāpārdur un jāizņem, un – rotājums gatavs.
4. Vainagi no dabiskiem materiāliem. Lai gan Advente jau sākusies, skaists vainags no skujkoku zariem, čiekuriem un citiem dabiskiem materiāliem radīs mājīguma sajūtu.
5. Ar guaša vai akvareļkrāsu apgleznotas eglīšu bumbiņas. Ja Tev patīk apgleznot priekšmetus un izstrādāt sīkas nianses, iegādājies vienkrāsainas eglīšu bumbiņas un, izmantojot guaša krāsas, apglezno tās. Tādējādi iegūsi daudz personiskākus rotājumus, turklāt šo uzdevumu vari uzticēt arī bērniem.
6. Dāvanu zeķe. Ja ar adīšanu esi uz Tu, vari uzadīt zeķi, kurā ievietot saldumus un nelielas dāvaniņas mazākajiem, tādējādi radot gan glītu dekoru, gan prieku bērnu sirdīs. Ja zeķi vēlies piekārt pie kamīna, egles vai sienas, tai nepieciešama arī cilpiņa.
7. Disko bumba. Lai telpā mirgotu desmitiem saules zaķīšu, izgatavo eglītes rotājumu – disko bumbu.Tev nepieciešama apaļa eglītes bumbiņa, kuru, izmantojot superlīmi, aplīmē ar nelieliem sagrieztiem kompaktdisku gabaliņiem.

Ja dažādu rotājumu un ziedu kompozīciju veidošana ir Tava sirdslieta un vēlies attīstīt savas prasmes vai sākt ar to nodarboties profesionāli, floristikas kursi ir tieši tas, kas Tev nepieciešams. 

Esi ieinteresēts? Tādā gadījumā vērts zināt, ka Latvijas Tālmācības profesionālajā centrā (LTCP) iespējams apgūt floristiku, turklāt – tālmācībā. Šis aspekts ir ļoti svarīgs, jo lielākoties floristikas kursi pieejami Rīgā, taču reģionos to ir ievērojami mazāk. Kursos iegūtās prasmes un zināšanas varēsi izmantot gan personiskām vajadzībām, piemēram, veidojot dažādus rotājumus mājām, gan profesionālai darbībai. Ņemot vērā, ka kursos apgūstama arī uzņēmējdarbība un likumdošana, pēc to pabeigšanas bez problēmām varēsi dibināt uzņēmumu vai kļūt par pašnodarbinātu personu. 

Neatkarīgi no tā, vai Tevi interesē floristikas kursi Rīgā vai jebkurā citā Latvijas pilsētā, Latvijas Tālmācības profesionālais centrs to spēj piedāvāt – šī ir tālmācību galvenā priekšrocība, turklāt kvalifikāciju iegūsi vien septiņu mēnešu laikā!
   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)