Banner 980x90

Septiņi iemesli, kāpēc doties uz Rally Talsi

Latvijas un Lietuvas rallija čempionātu posms Rally Talsi norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, 17. un 18.maijā, tāpēc sacensību rīkotāji apkopojuši septiņus iemeslus, kāpēc nedēļas nogale Talsu apkārtnē priecēs ne tikai esošos rallija draugus, bet būs interesanta arī tiem, kas ralliju vēl nav apmeklējuši ne reizi, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja "RA Events" pārstāvis Jānis Unbedahts.
Aivis Egle – atkal pie rallija auto stūres
Jau sesto gadu "Rally Talsi" ir pazīstams kā Čempionu rallijs, un arī šogad bez čempionu cīņām Talsos neiztikt. Cīņa par ceļojošo Čempionu kausu sāksies sestdien, 17.maijā plkst.15.45, kad tiks dots starts rallija pirmajam ātrumposmam "SS1 Lakalme". 2013.gada Latvijas rallija čempions Aivis Egle (ProSpeed), kurš pirms sezonas pilota zābakus kāra vadzī, nespēja laist garām iespēju startēt Čempionu rallijā, nolemjot veikt izņēmuma gadījumu un aizstāvēt Latvijas godu, lai cīņā ar trim ārvalstu čempioniem Čempionu kauss paliktu Latvijā. Čempionu cīņās piedalīsies arī Lietuvas rallija čempions Ramūnas Čapkauskas (Capkauskas Racing) un Baltkrievijas rallija čempions Vytautas Švedas (Juta Racing).

Kuveita -Latvija

Par ceļojošo Čempionu kausu cīnīsies arī 2013./ 2014. gada Kuveitas rallija čempions Salah Bin Eidan. Atšķirībā no Latvijas, Kuveitā rallija sezona norit no novembra līdz martam, un Rally Talsi startēs nevis iepriekšējās, bet jau aktuālās rallija sezonas čempions. Salah Bin Eidan sacensības Talsos izmantos kā mācību platformu, lai gūtu pieredzi un sagatavotos gaidāmajiem startiem FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos. Ja Čempionu kausu iegūs Salah Bin Eidan, tad ceļojošais kauss iegūs arī burtisku nozīmi, jo tas uz gadu pārcelsies uz citu kontinentu, 4 986 km attālumā no Talsiem.

Mākslīgais tramplīns pilsētas ātrumposmā
Rally Talsi pirmās dienas divi pēdējie ātrumposmi paredzēti Talsu pilsētā. Speciālais pilsētas ātrumposms "SSS 5/6 Talsi City Special" sāksies plkst.19.55, un tajā pēc dažu gadu dīkstāves tiks izvietots arī mākslīgais tramplīns. Braucējiem tas nozīmē papildus sarežģītību, bet skatītājiem - vairākus aizrautīgus un neaizmirstamus lēcienus.

Sukturu tramplīni - tikai pretējā virzienā

Rally Talsi noslēdzošais un vienlaicīgi arī garākais ātrumposms "SS11 Neste Futura" sāksies svētdien, 18.maijā, plkst.15.45. Četrus gadus šis ātrumposms tika veikts vienā virzienā, nu braucējiem un skatītājiem būs jauni iespaidi, jo 24,76km garais ātrumposms, kurā nereti tiek izšķirts arī uzvarētāju liktenis, būs jāveic pretēji ierastajam virzienam. Papildus motivāciju autosportistiem piešķirs Neste Oil speciālbalva – 100 eiro degvielas dāvanu karte ekipāžai, kas ātrumposmā uzrādīs ātrāko laiku.

Vēsturiskās Youngtimer un Historic automašīnas

Rally Talsi pirmajā dienā, 17.maijā, skatītājiem būs iespēja ceļot arī laikā. Aptuveni 1 stundu un 45 minūtes pirms rallija automašīnām, ātrumposmos būs iespēja redzēt arī vēsturiskās automašīnas, kas Rally Talsi startēs regularitātes sacensībās. Starp vēsturisko ekipāžu dalībniekiem varēs redzēt tādusauto kā Opel Manta, Saab 96, Porsche 944, un BMW 2002ti. Tāpat varēs redzētarī VAZ, GAZ un citas, kopumā teju 30 ekipāžas.

Haralds Šlēgelmilhs un Artūrs Pumpurs kopā ar RH3 Fonds ziedo labdarībai

Haralds Šlēgelmilhs un Artūrs Pumpurs kopā ar RH3 Fonds centīsies aktualizēt visas sabiedrības uzmanību bērnu onkoloģiskām saslimšanām. Autosportisti Rally Talsistartēs ar automašīnu, kuru rotās RH3 Fonds krāsas un uz tās sāniem būs redzams RH3 Fonds ziedojuma tālrunis 90006387. Katrs zvans uz šo numuru ziedos 1,42 eiro un visi saņemtie ziedojumi pilnā apmērā tiks izlietoti rehabilitācijas procedūru apmaksai Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari.

Rally Talsi - kā nu bez Strazdes

Viens Latvijas rallija zelta fonda ātrumposmiem Strazdē iekļauts arī 2014. gada "Rally Talsi" programmā. Skatītāju iecienītais Strazdes tramplīns šogad metīs atkal. Strazdē paredzētais ātrumposms "SS8 Nissan Norde" paredzēts plkst.10.55 un ļaus skatītājiem novērtēt autosportistu centienus pārvarēt gravitātes likumus, un ar savu spēkratu aizlēkt tālākpar jebkuru citu. Par īpašu motivāciju un ierosinājumu veikt elpu aizraujošus lēcienus, parūpēsiesNissan Norde, kas pasniegs speciālbalvu ekipāžai, kas tramplīnā būs veikusi skaistāko lēcienu.

Komandas darbs sarīkot Rally Talsi

Izmantojot izdevību, "Rally Talsi" rīkotāji vēlas pateikt paldies visiem saviem atbalstītājiem, bez kuru gādīgo roku palīdzības rallijs pavisam noteikti nebūtu tāds, kāds tas paredzēts šogad. Liels paldies Talsu Novada pašvaldībai par ērtu rallija draugu uzņemšanu. Paldies sponsoriem Neste Oil, ecoRent.lv un Talce-SC Grupa, kā arī oficiālajam auto no Nissan Norde. Paldies atbalstītājiem La Kalme, Ramirent, AlfaSLS, Canon IB Serviss, Krauzers un Rudus. Paldies oficiālajam ziņu portālam Delfi un mediju partneriem Talsu Vēstis, TopGear Latvija, Ātruma Cilts,Go4Speed, TV6 un StarFM. Paldies RMS Group par drošību, Guard Systems par GPS izsekošanas iekārtām,Torley šampanieša šaltīm, RedBull par enerģiju, Dardedze Hologrāfija par drukas darbiem, FN Serviss par ugunsdrošību, Talsu Centrs par Talsu iedzīvotāju informēšanu un Karcher par tīrām automašīnām. Vislielākais paldies visiem visiem, kuri nav šajā sarakstā, bet zina, ka bez Jūsu palīdzības Rally Talsi nebūtu Jūsu Rally Talsi.

Latvijas rallija čempionāta ceturtais un Lietuvas rallija čempionāta otrais posms Rally Talsi norisināsies 17. un 18.maijā Talsos. Rallija atklāšanas ceremonija paredzēta plkst.12.30 ar vēsturisko auto startu, bet plkst.14.30 pie Talsu Tautas nama paredzēts pirmās automašīnas starts no estakādes. Pirmās dienas pirmais ātrumposms sāksies plkst.15.45. Dienas laikā autosportistiem būs jāveic seši ātrumposmi ar kopējo distanci 32,64 kilometri. Tikmēr, rallija otrā diena svētdien, 18.maijā, sāksies plkst.10.00 ar pirmo ātrumposmu "SS7 Delfi". Svētdien autosportistiem būs jāveic pieci ātrumposmi 74,97 kilometru garumā, pēc kuru veikšanas, ap 17.30 pie Talsu tautas nama norisināsies rallija uzvarētāju apbalvošana.

"Rally Talsi" norises programma.

Piektdien, 16.maijā no plkst.18.00 līdz 21.00 paredzēts testa posms.

Sestdien, 17.maijā atklāšanas pasākums – pie Talsu tautas nama
12.30 Vēsturisko Youngtimer un Historic spēkratu starts
14.00 Ceremoniālais starts, svinīgās uzrunas
14.30 Pirmās rallija automašīnas starts
15.45 SS1 LAKALME 1
16.00 SS2 LAKALME 2
18.10 SS3 ECORENT.LV 1
18.23 SS4 ECORENT.LV 2
19.55 SS5 TALSI CITY SPECIAL 1 – pilsētas ātrumposms
20.14 SS6 TALSI CITY SPECIAL 2 – pilsētas ātrumposms
no 22.00 Ballīte klubā Cherry kopā ar Latvijas top dīdžejiem - [Ex] da Bass un MBerg
visas dienas laikā, vēsturisko Youngtimer un Historic spēkratu starts aptuveni 1 stundu un 45 minūtes pirms rallija automašīnām

Svētdien, 18.maijā:
10.00 SS7 DELFI
10.55 SS8 NISSAN NORDE
12.45 SS9 TORLEY
13.40 SS10 TALCE-SC GRUPA
15.45 SS11 NESTE FUTURA
16.30 Pirmās automašīnas finišs pie Talsu tautas nama
17.30 Apbalvošanas ceremonija pie Talsu Tautas nama

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)