Banner 980x90

Seši Talsu novada koalīcijas deputāti vēlas gāzt domes priekšsēdētāju Karolu

Rīga, 4.jūl., LETA. Seši no Talsu novada domes esošās koalīcijas deputātiem iesnieguši pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada domes priekšsēdētājam Dainim Karolam (LZS), aģentūrai LETA apstiprināja domes pārstāve Inita Fedko.

Savā pieprasījumā Andis Astrātovs, Oļegs Solovjovs, Gerda Zeberiņa, Ģirts Kalnbirze (partija "Talsu novada attīstībai", kas iepriekš faktiski bija Tautas partijas Talsu nodaļa), Inga Gluzda (ievēlēta no JKP, bet bez politiskās piederības) un Daiga Feldmane (LRA) norādījuši uz domes vadības bezdarbību un nolaidību, kā arī haosu pašvaldības kapitālsabiedrībās SIA "Talsu ūdens" un SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra".

Deputāti pieprasījuši 11.jūlija Talsu novada domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par neuzticības izteikšanu mēram Karolam.

2017.gadā pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā tika ievēlēti 17 deputāti, kas pārstāv sešas partijas. Lai panāktu domes priekšsēdētāja atcelšanu no amata par šādu lēmumu ir jānobalso deviņiem deputātiem.

Par Karola atbrīvošanu no amata gatavi balsot seši koalīcijas deputāti. Patlaban nav zināms, kā rīkosies trīs opozīcijas deputāti Edgars Zelderis, Ilva Norenberga un Lauris Pīlēģis, kas pārstāv partiju "Mēs - Talsiem un novadam".

LETA jau ziņoja, ka seši pret esošo mēru sacēlušies koalīcijas deputāti, kā arī Karols, Almants Kalniņš (LZS), Alfons Spēks (LZP), Tabita Kalniņa (LZP), Edmunds Demiters (V) un Normunds Tropiņš (V) 2018.gada 28.jūnijā sasauca ārkārtas sēdi, kurā no amata gāza toreizējo domes priekšsēdētāju Edgaru Zelderi ("Mēs - Talsiem un novadam"), kurš amatā bija vairāk nekā gadu.

Karols pērn 27.jūnijā paziņoja, ka 2017.gadā pēc pašvaldību vēlēšanām izveidotā Talsu novada domes koalīcija "de facto" beigusi pastāvēt, bet 28.jūnijā neuzticības balsojumā amatu zaudēja līdzšinējais Talsu novada domes priekšsēdētājs Zelderis. Par Zeldera atbrīvošanu no amata nobalsoja 12 deputāti, bet pieci balsoja "pret".

Zeldera pārstāvētā partija paziņojumā pauda pārliecību, ka ne jau neapmierinātība ar Zeldera vadības stilu, uz ko bija norādījuši viņa demisija pieprasītāji, esot bijis iemesls vēlmei noņemt viņu no amata, bet gan "Zeldera cīņa pret korupciju un naudas izsaimniekošanu Talsu novada pašvaldībā", bija teikts Zeldera vadītās partijas "Mēs - Talsiem un novadam" paziņojumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)