Banner 980x90

Spēkā stāsies spriedums par ikmēneša pabalsta piešķiršanu Neilandam

5.rindkopā precizēts ieņemamais amats.

Stāsies spēkā spriedums, ar kuru ikmēneša pabalsts no pašvaldības būs jāsaņem bijušajam Mērsraga un Rojas pašvaldību vadītājam Albertam Neilandam.

Administratīvā apgabaltiesa janvāra beigās Neilanda prasību strīdā ar Mērsraga novada pašvaldību apmierināja, nosakot viņam tiesības saņemt no pašvaldības likumā paredzēto ikmēneša pabalstu. Pašvaldībai būs jāpieņem Neilandam labvēlīgs administratīvais akts par pabalsta piešķiršanu, kas pārsniedz vecuma pensijas apmēru.

Kā aģentūru LETA informēja Augstākās tiesas (AT) preses sekretāre Baiba Kataja, pašvaldības kasācijas sūdzība tika iesniegta pēc termiņa beigām, līdz ar to AT Senāts atteicās pieņemt sūdzību, atdodot to iesniedzējai.

Šis lēmums nav pārsūdzams.

Iepriekš Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Lauris Karlsons ("Demokrātiju visiem") aģentūrai LETA norādīja, ka apgabaltiesas spriedums noteikti tiks pārsūdzēts.

Apgabaltiesas spriedums bija analogs pirmās instances - Administratīvās rajona tiesas - Liepājas tiesu nama lēmumam, kas 2011.gada pavasarī nosprieda, ka prasība ir jāapmierina.

Bijušais Mērsraga pagasta padomes priekšsēdētājs Neilands, kurš pēc Rojas un Mērsraga pagasta apvienošanās aptuveni gadu bija arī Rojas novada domes priekšsēdētājs, tiesas ceļā vēlējās panākt, lai Mērsraga novada dome piešķirtu viņam ikmēneša pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā.

Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likums paredz, ka personai, kas vienā pašvaldībā bijusi domes priekšsēdētājs divus sasaukumus, ir tiesības šādu pabalstu saņemt.

Kā aģentūrai LETA toreiz skaidroja Karlsons, pašvaldība uzskata, ka saskaņā ar šo likumu Neilandam šāds pabalsts nepienākas, jo Neilands neesot vadījis vienu pašvaldību divus pilnus termiņus pēc kārtas, bet nepilnos termiņus likumdošana attiecībā uz šo pabalstu neparedz summēt. "Es neesmu gatavs atdot nevienu santīmu no pašvaldības budžeta, desmit reizes nepārliecinoties, cik tas ir pamatoti," iepriekš skaidroja Karlsons.

Neilands par Mērsraga pagasta padomes priekšsēdētaju tika ievēlēts 2001.gadā. Šo amatu viņš saglabāja arī pēc Mērsraga pagasta padomes vēlēšanām 2005.gadā. Pēc trim gadiem Mērsraga pagasts kā atsevišķa pašvaldība beidza pastāvēt, jo 2008.gada jūnija beigās, gadu pirms kārtējām pašvaldību vēlēšanām, tika pieņemts lēmums apvienoties vienā novadā ar Roju.

Neilands tika ievēlēts jaunizveidotā Rojas novada domes priekšsēdētāja amatā, taču šos pienākumus pildīja tikai aptuveni gadu. 2009.gadā visā Latvijā notika pašvaldību vēlēšanas, pēc kurām Neilands Rojas novada domes priekšsēdētāja amatā vairs netika pārvēlēts. 2010.gada beigās, kad tika pieņemts lēmums par Mērsraga atdalīšanos no Rojas novada, Neilands no saraksta "Vienoti Mērsragam" kandidēja Mērsraga novada domes vēlēšanās, taču netika ievēlēts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)