Banner 980x90

Straujuma: pēc vēlēšanām nodokļi netiks paaugstināti

Pašreizējās valdības laikā nodokļi netiks mainīti un nav arī plānu, ka tie tiks paaugstināti pēc vēlēšanām otrdien, 3.jūnijā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Kā norādīja premjerministre, nodokļu izmaiņas varētu ieviest ātrākais pēc gada vai diviem, jo nedrīkst pacelt nodokļus, laikus nesagatavojot tam uzņēmējus.

Pēc viņas teiktā, patlaban netiekot gatavotas iespējamās izmaiņas, kas tiktu atklātas pēc vēlēšanām. Straujuma uzsvēra, ka valdības līmenī patlaban nav diskusijas par nodokļu izmaiņām un šo jautājumu viņa nav pārrunājusi ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem.

Straujuma patlaban neredzot iemeslu nodokļu celšanai, tomēr neiebilda finanšu un ekonomikas ministru Andra Vilka (V) un Vjačeslava Dombrovska (RP) viedoklim, ka Latvijas nodokļu sistēma nav ilgtspējīga. Viņa skaidroja, ka Latvijai Eiropas Savienībā patlaban ir vieni no zemākajiem nodokļiem attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP). Ja IKP pieaugs, tad pēc gada vai diviem varētu paaugstināt nodokļus.

Publisku diskusiju par nodokļu izmaiņām uzsākt aicināja finanšu ministrs Andris Vilks (V), norādot, ka zemo nodokļu pret iekšzemes kopproduktu dēļ Latvijas valsts budžetā pietrūkst līdzekļu visu interešu un vajadzību apmierināšanai.

Latvijā nodokļu ieņēmumi pret IKP tuvākajos gados var nokristies līdz 25%, kas būtu zemākais līmenis Eiropas Savienībā (ES), kur vidēji šis rādītājs ir 40%, publikācijā "Latvijas Avīzē" uzsvēra Vilks. Zemais nodokļu īpatsvars pret IKP esot ļoti aktuāls jautājums pat pie labas nodokļu maksāšanas disciplīnas un Valsts ieņēmumu dienesta darbības, jo nozaru ministrijas īpaši priekšvēlēšanu laikā vēlas aizvien lielāku līdzekļu piešķiršanu vairākās jomās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)