Banner 980x90

Straujumai draud administratīvā atbildība par "Saskaņas" kritizēšanu vēlēšanu dienā

Pievienots Straujumas komentārs 7.rindkopā.

Valsts policija (VP) sākusi administratīvo lietvedību par premjerministres Laimdotas Straujumas (V) izteikumiem vēlēšanu dienā pret partiju "Saskaņa".

VP preses pārstāvis Dairis Anučins aģentūrai LETA pastāstīja, ka VP ir sākta administratīvā lietvedība par Straujumas paziņojumu. Šobrīd tiek veikta pārbaude par iespējamu aģitācijas kārtības pārkāpšanu, un pēc apstākļu izvērtēšanas policija izlems, vai Straujuma ir saucama pie administratīvās atbildības.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu fiziskajām personām paredz brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 eiro, bet juridiskajām personām sodu līdz 1200 eiro. Likums paredz, ka vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija.

Ministru kabineta iekārtas likumā teikts, ka neatkarīgi no politiskās atbildības valdības loceklis par savu rīcību ir atbildīgs arī saskaņā ar krimināltiesisko, administratīvo vai civiltiesisko atbildību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem.

"Vienotība" uzvarēs. Es ticu, ka "Saskaņas centrs" tomēr neiegūs tik daudz balsu, jo ir svarīga drošība mūsu valstī. Man personīgi nav pārliecības par "Saskaņas centru" un Latvijas neatkarību," Straujuma 4.oktobrī - vēlēšanu dienā - pēc nobalsošanas paziņoja žurnālistiem.

Viņai šķietot nepieņemami "Saskaņas" paziņojumi, ka tā joprojām sadarbojas ar partiju "Vienotā Krievija" un ka Vladimirs Putins ir labākais Krievijas prezidents, kāds bijis.

Straujuma, komentējot iespējamo tiesvedību, norāda, ka mēs dzīvojam tiesiskā un demokrātiskā valstī, kur ikvienam ir tiesības uz viedokļa un vārda brīvību, aģentūru LETA informēja premjerministres pārstāve Signe Znotiņa-Znota. Svarīgi ir, lai šī vārda brīvība neaizskartu valsts suverenitātes pamatus, uzskata premjerministre. "Situācijas izvērtējums ir atbildīgo iestāžu kompetencē," piebilst valdības vadītāja.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka "Saskaņa" jau vēlēšanu dienā paziņoja, ka tās juristi vērsīsies tiesībsargājošās institūcijās ar prasību izvērtēt premjerministres paziņojumu par to, ka "Saskaņa" apdraud Latvijas neatkarību.

Tāpat policija veic pārbaudi par Rīgas mēra un "Saskaņas" līdera Nila Ušakova "Facebook" profilā ievietoto informāciju ar aicinājumu balsot par "Saskaņu".

Vēlēšanu dienā policija saņēma informāciju par to, ka vietnē "Facebook" Nila Ušakova profilā ievietota informācija ar aicinājumu balsot par 11.sarakstu. Par šo faktu policijā ir sākta pārbaude, kuras laikā pārbaudīs, vai ir pamats uzsākt administratīvo lietvedību un kādu saukt pie administratīvās atbildības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)