Banner 980x90

"Swedbank": Latvijas reģionos privātpersonu veikto nekustamo īpašumu darījumu vidējā summa sasniegusi 11 000 eiro

Rīga, 22.okt., LETA. Latvijas reģionos privātpersonu veikto nekustamo īpašumu darījumu vidējā summa šogad pieaugusi par 17% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu un sasniegusi 11 000 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "Swedbank" mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska, atsaucoties uz bankas apkopotajiem datiem.

Viņa norādīja, ka atbilstoši "Swedbank" datiem, šogad par 18% pieaudzis nekustamo īpašumu darījumu skaits reģionos par summu līdz 20 000 eiro bez pirmās iemaksas. Visbiežāk īpašumu iegādes darījumi notiek Jelgavas, Liepājas, Rēzeknes, Ventspils un Daugavpils novados jeb tā dēvētajos reģionālajos centros.

Tāpat bankā atzīmēja, ka nekustamo īpašumu reģionos visbiežāk iegādājas iedzīvotāji vidēji 37 gadu vecumā, kamēr Rīgā, kur ir lielākais nekustamo īpašumu darījumu īpatsvars, vidējais pircēja vecums ir ap 30 gadiem. Reģionos īpašumu iegādājas iedzīvotāji ar augstāko izglītību (58%), kuru vidējie ikmēneša ienākumi ir ap 1000 eiro.

"Ņemot vērā iedzīvotāju izrādīto interesi par īpašuma iegādi reģionos, 2016.gadā "Swedbank" izveidoja jaunu kredītu mājokļa iegādei vai remontam līdz 12 000 eiro bez pirmās iemaksas ar mērķi būtiski atvieglot mājokļa pieejamību tieši reģionos. Šogad esam palielinājuši darījuma slieksni līdz 20 000 eiro, jo redzam, ka iedzīvotāju vēlme un iespējas iegādāties īpašumu reģionos ir samērā augstas, taču darījumu vērtība, protams, ir daudz zemāka nekā Rīgā vai Pierīgā," sacīja bankas hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Normunds Dūcis.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)