Banner 980x90

Talsiniekus aicina ieteikt pretendentus apbalvojumiem kultūrā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ik gadus, lai izvērtētu sasniegumus kultūrā, Talsu novada pašvaldība aicina pieteikt pretendentus Talsu novada pašvaldības apbalvojumiem kultūrā. Īpašā titula ''Par mūža ieguldījumu kultūrā'' un goda nosaukumu ''Gada kultūras cilvēks'', ''Gada notikums kultūrā'', ''Gada kultūras lepnums'' un ''Gada bibliotēka'' laureāti tiks paziņoti 12.februārī Kultūras darbinieku dienā.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības pārstāvji, titulam "Par mūža ieguldījumu kultūrā" var nominēt Talsu novada kultūras darbiniekus par ilggadēju darbu (vairāk nekā 35 gadus) un nozīmīgu ieguldījumu Talsu novada kultūras darbā, kultūrvides saglabāšanā un attīstības pilnveidošanā vai īpašiem sasniegumiem kādā no mākslas, amatiermākslas, amatniecības, izdevējdarbības vai novadpētniecības jomām.

Goda nosaukumam "Gada kultūras cilvēks" var nominēt par individuālu, izcilu sasniegumu kādā no profesionālās vai amatiermākslas jomām, literatūrā, novadpētniecībā, tradicionālā kultūrā vai par spilgtu jaunradi 2015.gadā.

Goda nosaukumam "Gada notikums kultūrā" var izvirzīt kandidātus par spilgtu, inovatīvu devumu kādā no kultūras jomām, mākslas faktu vai ilglaicīgu Talsu novadam nozīmīgu kultūras procesu 2015.gada laikā.

Par  īpašiem sasniegumiem kultūras jomā 2015.gada laikā, kas ir būtiski un ar paliekošu nozīmi valsts vai starptautiskā mērogā, var izvirzīt kandidātus Goda nosaukumam "Gada kultūras lepnums".

Goda nosaukumam "Gada bibliotēka" var izvirzīt kandidātus par īpašiem sasniegumiem bibliotēku jomā 2015.gadā, un šie sasniegumi ir nozīmīgi Talsu novada bibliotēku attīstībā.

Saskaņā ar nolikumu šiem apbalvojumiem var ieteikt domes deputāti, pilsētu un pagastu pārvalžu vadītāji, pašvaldības izpilddirektors, izpilddirektora vietnieki un Talsu novada Kultūras, sporta un tūrisma centra vadītāja, tāpēc ar ieteikumiem kandidātu nominēšanai aicinām vērsties pie kādas no augstāk minētajām personām.

Iesniegtos pieteikumus, atbilstoši nolikumam, vērtē komisija, lēmumu par  titula/goda nosaukuma piešķiršanu apstiprina Talsu novada dome.

Ieteikumus par apbalvojumu piešķiršanu aicinām iesniegt līdz 1.februārim plkst.10.00 Talsu novada kultūras, sporta un tūrisma centrā K.Valdemāra ielā 17a, Talsos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)