Banner 980x90

Talsos apskatāma Kurzemes tekstilmākslinieku izstāde

Otrdien, 20.augustā plkst.17.00 Talsu novada muzeja Izstāžu zālē atklās vairāku Kurzemes profesionālo mākslinieču lietišķās mākslas izstādi "TEKsti(k)ls", pilsētas informācijas portālu Talis24.lv informēja Talsu novada muzeja galvenā speciāliste mākslas jautājumos Guna Millersone.

Izstādes nosaukums jau pats pastāsta, ka ekspozīcija būs veidota no tekstilmākslas (šķiedras) mākslas darbiem un stikla dizaina priekšmetiem. Izstādē iekļauti darbi, ko veidojuši vairāki mākslinieki, tostarp Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas maģistratūras studentes, kandavnieces Dace Puga, Diāna Molnika, Annika Dzērve, Līva Kaprāle un Maija Puncule. Viņas visas jau ir zināmas gadskārtējo Latvijas tekstilmākslas izstāžu dalībnieces, kas strādā un eksperimentē dažādās tehnikās un materiālos. Stikla mākslu šajā izstādē pārstāvēs pieredzējusī Kuldīgas māksliniece, Liepājas mākslas vidusskolas pedagoģe un mākslinieku biedrības "Mākslas centrs Pēda" dibinātāja Iveta Brence. Viņa piedalījusies daudzās stikla mākslas izstādēs un simpozijos daudzviet Eiropā, kā arī aktīvi darbojas Kuldīgas mākslas vides veidošanā.

"...TEK - ūdens no piloša krāna un pa dzīvi var teciņiem skriet. Tas ir šīs izstādes vadmotīvs un vienojošais elements - plūdums. No smiltīm tapis stikls, no pavedieniem - tekstilmateriāls... Cik daudz atšķirīga ir šajās divās tik dažādajās matērijās! Bet izstāde ir vieta, kur tās var satikties un viena otru papildināt un izcelt," izstādes ideju raksturo tās veidotāji.

Tecējuma dažādās nozīmes varēs meklēt gan tekstilmākslinieču piedāvātajās iespējās un risinājumos (trīsdimensionālajās vilnas vēluma ūdens lāsēs, kaijās, kuras nes sevī "ūdens vēstījumu" utt. ), gan arī stikla "miglas pilienos" un citu fantastisku stikla formu saspēlēs, kuras spoguļosies muzeja izstāžu zāles logu pretgaismās.

Izstāde būs apskatāma līdz 16. septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)