Banner 980x90

Talsos Latvijas vadošie ārsti veiks endoskopijas izmeklējumus

Talsi24.lv
Talsi24.lv
Otrdien, 26.aprīlī notiks izbraukums uz Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāli, kura laikā lauku ģimenes ārstu pacientiem būs iespēja bez maksas veikt endoskopiskos izmeklējumus.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja pasākuma rīkotāji, izbraukums tiek rīkots "Olympus Sverige AB" filiāles Latvijā un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) sociālās kampaņas ietvaros, kuras mērķis ir veicināt endoskopisko izmeklējumu pieejamību smagu slimību, tostarp zarnu (kolorektālā) vēža diagnosticēšanai.

Vizītes ietvaros ar jaunāko un modernāko "Olympus EVIS EXERA III" endoskopiju tehniku Talsu apkārtnes ģimenes ārstu pacientiem Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Endoskopijas nodaļas vadītāja, dr.med.Linda Sosāre veiks kolonoskopijas. Atkarībā no pacientu nepieciešamības, iecerēts, ka izbraukumam varētu pievienoties arī bronhoskopists un urologs, lai veiktu bronhoskopijas un cistoskopijas.

Pirms izmeklējumu veikšanas Rīgas ārsti-speciālisti arī dalīsies zināšanās ar Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāles kolēģiem un lauku ģimenes ārstiem par kolorektālā vēža diagnostiku un kvalitatīvu kolonoskopiju un cistoskopiju veikšanu.

"Olympus EVIS EXERA III" ir pati modernākā, trešās paaudzes endoskopijas tehnika, kuras diagnostikas iespējas, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes endoskopiem, ir ievērojami pieaugušas. Rikša: "Ar kolonoskopijas palīdzību iespējams savlaicīgi atklāt zarnu vēzi, ar kuru saslimstība Latvijas iedzīvotāju vidū pēdējos gados sasniegusi satraucoši augstu līmeni. Pirms nosūtīšanas uz kolonoskopijas izmeklējumu iesakām ģimenes ārstiem veikt saviem pacientiem kolorektālā vēža skrīningu – slēpto asiņu testu."

Kā ziņots iepriekš, kopš 2015.gada nogales, LLĢĀA sadarbībā ar "Olympus Sverige AB" filiāles Latvijā īsteno sociālo kampaņu, kuras ietvaros speciālistu komanda ar jaunākās paaudzes medicīnisko aparatūru dodas uz Latvijas reģionu pilsētām un sniedz endoskopiskos izmeklējumus bez maksas – kolonoskopiju, gastroskopiju,  cistoskopiju un bronhoskopiju. Līdz šim brīdim ir izbraukumi ir notikuši uz Balviem, Jēkabpili un Madonu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)