Banner 980x90

Talsos mazie pacienti ārstējas dienas stacionārā

Talsi24.lv
Talsi24.lv

​Ņemot vērā iedzīvotāju jautājumus par medicīniskās palīdzības pieejamību bērniem Talsos, SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' Talsu filiāles vadība informē par slimnīcā sniegto palīdzību. 

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga, mazie pacienti var ārstēties dienas stacionārā bērniem, bet vakarā doties mājās – savā ierastajā vidē. Nonākot dienas stacionārā, bērnus sagaida ne tika patīkama vide, bet arī sirsnīgs un zinošs medicīnas personāls.

Pateicoties slimnīcas vadības mērķtiecīgam darbam un sarunām ar Veselības ministriju vairāku gadu garumā, 2014.gada jūlijā Talsu filiālē tika ieviests dienas stacionārs bērniem, lai bērni varētu saņemt medicīnisko palīdzību pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai. Slimnīcas Talsu filiālē bērniem ir iespēja ārstēties dienas stacionārā un katru darba dienu ir pieejams pediatrs. Līdz šim dienas stacionāra pakalpojumus izmantojuši vairāk nekā 200 mazo pacientu. Ārstēšanās dienas stacionārā nozīmē, ka visi izmeklējumi, procedūras un ārstēšana notiek dienas laikā. Bērns var saņemt ātru un efektīvu ārstēšanu un izvairīties no uzturēšanās diennakts stacionārā. Mazos pacientus katru darba dienu, bez iepriekšēja pieraksta un nosūtījuma, no plkst.8.00 līdz 15.30 pieņem un konsultē pediatrs. Par vizīti pie pediatra nav jāmaksā, jo tas ir valsts apmaksāts pakalpojums.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāles pediatre Maija Labāne, skaidro, ka dienas stacionārā bērni galvenokārt nonāk ar ģimenes ārsta vai speciālista norīkojumu, taču palīdzību var saņemt ikviens bērniņš, kuram ir kādas sūdzības vai vecākiem nepieciešama konsultācija.

Vispirms dienas stacionārā tiek izvērtēts mazā pacienta veselības stāvoklis. Ja pēc bērna apskates ārsts konstatē, ka saslimšana ir nopietna un nepieciešama specializēta palīdzība, tad pacients tiek nosūtīts uz stacionāru citā ārstniecības iestādē, kur visu diennakti ir pieejams pediatrs. Visbiežāk tā ir Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļa. Ja bērna veselības stāvoklis nav smags, tad ārstēšanos var veikt dienas stacionārā Talsos. Dienas stacionārā bērni vidēji uzturas trīs līdz piecas stundas, kamēr tiek veiktas analīzes un dažādi diagnostiskie izmeklējumi, procedūras un nozīmēta ārstēšanas gaita. Saņemot nepieciešamo terapiju, bērns var doties mājās, bet nepieciešamības gadījumā tiek nozīmēta arī turpmāka ārstēšana dienas stacionārā. "Nākamajā dienā pēc izrakstīšanās no dienas stacionāra, sazināmies ar vecākiem vai ar bērna ģimenes ārstu pārrunājam ārstēšanās gaitu un bērna veselības stāvokli," stāsta ārste Labāne.

Jāatzīmē, ka SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāle ir trešā līmeņa steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, kur pacienti visu diennakti var saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību. Šeit ieejami trīs dežūrspeciālisti - iekšķīgo slimību ārsts, ķirurgs un anesteziologs-reanimatologs. Vairāk speciālistu valsts nefinansē, tādēļ, ja medicīniskā palīdzība bērnam nepieciešama ārpus pediatru darba laika, pacients tiek nosūtīts uz ārstniecības iestādi, kur visu diennakti pieejams pediatrs. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" vadība aktīvi strādā, lai pilnveidotu slimnīcas un filiāles darbu, kā arī paplašinātu pakalpojumu klāstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)