Banner 980x90

Talsos palielina domes priekšsēdētāja un viņa vietnieku atalgojumu

Ceturtdien, 20.jūnijā, Talsu novada domes deputāti nobalsojuši par atalgojuma palielināšanu domes priekšsēdētājam un priekšsēdētāja vietniekiem. Izmaiņas ir arī deputātu atalgojuma sistēmā, aģentūrai LETA apstiprināja Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus ("Talsu novada attīstībai"), kurš šonedēļ pēc četru gadu atrašanās domes opozīcijā atgriezies pašvaldības vadītāja amatā.

Domes priekšsēdētāja alga palielināta no 1200 līdz 1700 latiem pirms nodokļu nomaksas. Savukārt abu domes priekšsēdētāju alga turpmāk būs 1500 lati pirms nodokļu nomaksas. Domes priekšsēdētāja vietnieku atalgojums ir 90% apmērā no domes priekšsēdētāja algas - tātad, domes priekšsēdētāja vietnieku algas pieaugušas no 1080 līdz 1500 latiem pirms nodokļu nomaksas. Tiesa, atšķirībā no iepriekšējā domes sasaukuma, Talsu novada domē vairs nav trīs, bet gan divi domes priekšsēdētāja vietnieki.

Lācarus atzina, ka no malas lēmums par algu palielināšanu tūlīt pēc vēlēšanām var izskatīties pašvaldībai neglaimojoši, tomēr šāds priekšlikums par nepieciešamību algas palielināt esot izskanējis jau agrāk, vēl iepriekšējā domes sasaukuma laikā, kad pašvaldību vadīja Miervaldis Krotovs (ZZS). "Toreiz pirms vēlēšanām viņi [valdošā domes pozīcija] baidījās pieņemt šādu lēmumu un atteicās no šī jautājuma skatīšanas. Tomēr mēs uzskatām, ka labāk vienu reizi algas palielināt, nevis pēc tam to darīt ik pa brīdim," skaidroja Lācarus.

Dome lēmusi arī par izmaiņām domes deputātu atalgojuma sistēmā. Sīkākus komentārus par izmaiņām deputātu atalgojumā domes Finanšu nodaļa solīja sniegt piektdien.

Talsi24.lv jau vēstīja, ka Talsu novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē pirmdien, 17.jūnijā, par novada domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts Aivars Lācarus.

Tāpat Talsi24.lv jau vēstīja, ka pašvaldības vēlēšanās Talsu novadā par uzvarētāju ir kļuvusi "Talsu novada attīstībai".

Talsi24.lv jau vēstīja, ka Talsu novadā kopumā nobalsojuši 8683 vēlētāji, kas ir 32,6% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)