Banner 980x90

Talsos top Radošā sēta un Sauleskalna estrāde

Tikai šajā vasarā tika noslēgti būvniecības līgumi ar pilnsabiedrību "Talsu statiskais spriegums", lai uzsāktu vērienīgus rekonstrukcijas darbus objektos "Radošās sētas izveide/tautas nama un mūzikas skolas rekonstrukcija" un "Sauleskalna brīvdabas estrādes kompleksa rekonstrukcija", pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv pavēstīja Talsu novada pašvaldības Attīstības plānošanas nodaļas vadītājas vietniece Jolanta Skujeniece.

Šobrīd abos objektos norit intensīvs darbs, jo būvniecības termiņi nav bezgalīgi, un darāmā vēl daudz. Radošās sētas un Sauleskalna estrādes būvniecība jāpabeidz nākamā gada vasarā.

Viņa informēja, ka Talsu tautas namā veikti veco būvkonstrukciju un novecojošo inženierkomunikāciju demontāžas darbi, ēka ir ieguvusi jaunu jumtu un atjaunotu fasādi, daļēji veikta inženiertīklu izbūve iekštelpās un kanalizācijas tīklu izbūve zem ēkas pamatiem. Vissarežģītākais darba posms līdzšinējā būvniecības procesā bija atbalstsienas izbūves darbi, kuri pamatīgi "nomocīja" visus šajā procesā iesaistītos. Taču atbalsta siena ir izbūvēta, un tiek veikta pagalma iekšējās ēkas būvniecība, kas jau sasniegusi otrā stāva līmeni. Tuvākajā laikā betonēšanas darbi pagalma ēkā tiks turpināti tik ilgi, kamēr to atļaus laika apstākļi. Līdz ko tiks pabeigti apjomīgie betonēšanas darbi pagalma ēkā, tiks uzsākti iekšdarbi tautas nama ēkā. Tikai nedaudz vēl atlicis, un būs pabeigta pamatu izbūve mūzikas skolai.

Savukārt Sauleskalna estrādes rekonstrukcijas ietvaros ir daļēji veikta iekšējo un ārējo inženiertīklu izbūve, estrādes ēkas aizmugurējai daļai nomainīts jumta segums, apmesta fasāde, kā arī veikti rekonstrukcijas darbi iekštelpās. Estrādes skatuvei pabeigta betona sienas un pārseguma izbūve, pašreiz tiek izbūvēts skatuves sienas apšuvuma nesošais karkass. Paralēli iepriekšminētajam notiek skatītāju tribīņu izbūve, kā arī uzsākta skatuves grīdas izbūve.

Radošajā sētā darbi turpināsies visu ziemu, Sauleskalna estrādē – saskaņā ar laika apstākļiem.

Darbi tiek veikti projekta "Kultūras infrastruktūras atjaunošana Talsos" ietvaros. Projekta kopējais finansējums ir Ls 3 535 978, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir Ls 2 769 102, valsts budžeta dotācija – Ls 97 733, pašvaldības finansējums Ls 669 143.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)