Banner 980x90

Talsos uzlabots ielu segums 15 tūkstošu kvadrātmetru platībā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" jūlija mēnesī Talsos ir veicis dubultās virsmas apstrādes darbus deviņām ielām kopumā aptuveni 15 000 kvadrātmetru platībā.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" Sabiedrisko attiecību speciālists Miks Lūsis, Rūķu ielā remontdarbi veikti 930 metrus garā posmā, Liepu iela saremontēta 570 metru garumā, Vītolu ielā ar dubulto virsmu noklāti 470 metri, Magoņu ielā – 320 metri, Aspazijas ielā – 300 metri, Strēlnieku – 230 metri, Graudu ielā – 180 metri, Gaismas ielā – 130 metri, bet Strazdu ielā – 100 metri.

Virsmas apstrāde ir ceļu uzturēšanas veids, kuru veic gan uz melna seguma gan uz grants ceļiem. Asfalta ceļam, veicot virsmas apstrādi, tiek paildzināts ceļa kalpošanas laiks, savukārt grants ceļu virsmas apstrāde ir metode, kā novērst šo ceļu putēšanu − uzklājot melno segu, tiek nodrošināti komfortablāki dzīves apstākļi gar šiem ceļiem, kā arī ērtāka braukšana.

Virsmas apstrādes sezona ir no 1.maija līdz 1.septembrim. Pirmās dienas pēc tam, kad veikta apstrādi, autovadītājiem jārēķinās ar ierobežojumiem. Trīs diennaktis (uz zemas intensitātes ceļiem viena nedēļa) ir ātruma ierobežojums līdz 50 km/h.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem vairāk nekā 8 000 km autoceļu ir ar melno segumu un gandrīz 12 000 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)