Banner 980x90

Talsu komersantu kluba biedri atskatīsies uz pērn paveikto

Talsu komersantu kluba (TKK) biedri 2013.gada 11.janvārī tiksies gada noslēguma pilnsapulcē, kur atskatīsies uz aizvadītajā gadā paveikto, kā arī apspriedīs kluba nākotnes ieceres un vēlēs jauno Talsu komersantu kluba valdi, kā to paredz biedrības statūti, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv pavēstīja TKK izpilddirektore Jana Grauda.

Viņa arī informēja, ka 5.decembrī Talsu novadā ieradās Grobiņas novada uzņēmēju biedrības delegācija 12 cilvēku sastāvā, lai iepazītos ar Talsu novada uzņēmējdarbību un tiktos ar TKK pārstāvjiem.

Grobiņas delegācija bija izteikusi vēlmi apskatīt dažus no TKK biedru uzņēmumiem. Viesi kopā ar J.Graudu vizīti sāka uzņēmumā A/S "Talsu mežrūpniecība". Uzņēmums nodarbojas ar kokapstrādi, mietu izgatavošanu, produkcijas eksportu un zāģu skaidu tirdzniecību. Valdes loceklis Gatis Štāks viesus iepazīstināja ar uzņēmumu, izrādīja uzņēmumu teritoriju un atbildēja uz viesu interesējošiem jautājumiem.

Nākamā apskates vieta bija A/S "Talsu autotransports", kas nodarbojas ar starptautiskiem kravu un pasažieru pārvadājumiem, degvielas tirdzniecību, auto mazgāšanu, riepu montāžas servisu, riepu tirdzniecību, automašīnu remontu, industriālo telpu un noliktavu nomu, biroju telpu nomu, ēdnīcas pakalpojumiem, autoskolas pakalpojumiem. Uzņēmuma jaunums - sadarbība ar Kanādas auto apstrādes uzņēmuma "Krown" pārstāvjiem Latvijā, ar kuru līdzdalību "Talsu autotransporta" servisā tiek veikta visa veida transporta līdzekļu antikorozijas apstrāde. Ar visu iepriekš minēto viesus iepazīstināja "Talsu autotransporta" valdes priekšsēdētāja Jana Kalēja un valdes loceklis Āris Zapackis. Viesus pārsteidza uzņēmumu pašpietiekamība, necenšoties pirkt pakalpojumus no malas, tā ietaupot laiku un līdzekļus, piemēram, uzņēmumā tiek nodrošināti pat šūšanas pakalpojumi, lai pašu spēkiem spētu atjaunot sabojātos autobusu sēdekļu pārvalkus.

J.Grauda klāstīja, ka viesi dienas gaitā apskatīja arī A/S "Talsu piensaimnieks" tirgotavu "Piena sēta". Savukārt iegriežoties SIA "Talsu tehnika", kas nodarbojas ar metālapstrādi un kokmateriālu ražošanu, ciemiņi varēja redzēt kā top detaļas un ražoti darba galdi. Uzņēmuma vadītājs Arnis Briedis ir gatavs sadarboties starptautiskā līmenī, un uzskatāmi parādīja produkcijas ražošanas gaitu.

Vakara noslēgums tika atzīmēts Laumu dabas parkā, kur tūrisma kompleksa saimniece Inga Riekstiņa pastāstīja gan par uzņēmumu, kurā attīstās lauku tūrisms un ik gadu tiek piedāvātas aizvien dažādākas aktivitātes, proti, 2012.gadā izveidotais inovatīvais pakalpojums - disku golfs.
Uzņēmums nodarbojas arī ar dārza mēbeļu un rotaļu laukumu izgatavošanu no dabīgiem koka materiāliem.

Vakars noslēdzās saviesīgās sarunās pie vakariņu galda, kur spraigās diskusijās uzņēmēju biedrību pārstāvji dalījās pieredzē par sociālo dialogu ar vietējām pašvaldībām, par biedrību aktivitātēm, par labdarības pasākumiem, visbeidzot savstarpēji apmainoties kontaktiem un nostiprinot tos, ar pateicības vārdiem viesi atvadījās.

Tikšanās noslēgumā uzņēmēji vienojās, ka TKK pārstāvji nākamgad dosies vizītē uz Grobiņu, jo tikai organizējot šāda veida pieredzes apmaiņas pasākumus, interesenti var apspriest aktuālus uzņēmējdarbības jautājumus, domāt par kopīgiem sadarbības projektiem un dažādu ideju īstenošanu.

J.Grauda informēja, ka tikšanās tika organizēta pēc TKK valdes priekšsēdētāja A.Araka vizītes Liepājā, kur risinājās Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) tikšanās ar Kurzemes reģiona uzņēmējiem. Tikšanos apmeklēja arī pārstāvji no Grobiņas novada uzņēmēju kluba. Sarunu rezultātā Grobiņas uzņēmēji izteica priekšlikumu apmeklēt Talsu novadu.

Delegācijas sastāvā bija visdažādāko uzņēmējdarbības nozaru pārstāvji, tostarp, inženierkomunikāciju projektēšanas (siltums, ūdens kanalizācija, elektrība), kokapstrādes, transporta pakalpojumu, mērniecības, mājokļu apsaimniekošanas darbības sfēras uzņēmēji, kā arī pārstāvji no Grobiņas novada domes.

Grobiņas novada uzņēmēju biedrība juridisku spēku un statusu ieguvusi 2011.gada oktobra vidū, bet līdz tam jau gandrīz trīs gadus darbojusies kā neoficiāla, tomēr aktīva organizācija. Šobrīd biedrībā darbojas vidēji 50 biedru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)