Banner 980x90

Talsu muzejā atklās Gata Spalvēna foto izstādi

Sestdien, 8.martā plkst.15.00 jaunais Talsu fotogrāfs Gatis Spalvēns aicina uz savas pirmās lielākās personālizstādes "Mellbalc" atklāšanu Talsu novada muzeja Izstāžu zālē, kur apkopotas ap 70 dažādas melnbaltās fotogrāfijas, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja projekta kuratore Guna Millersone.

Uz šo izstādi lēnām ir iets jau vairākus gadus: ir pārskatīti negatīvu tūkstoši (Gatis fotografē uz melnbaltās filmas), atlasīti un ieskanēti simtiem attēlu, izgatavotas sudraba želatīna kopijas ap divi simti, bet atlasīti izstādei tikai ap septiņi desmiti attēlu.

Gatis fotografē "talspusniekus, gaisgrābējus, radoņus" un citus savus draugus, grupējot bildes "ēnu darbos, o`failos, strīpainajos un citādi grafiskajos". Fotogrāfijās redzami daudzi interesanti mākslas notikumi tepat un citur, tostarp tuvos un tālos ceļojumos (Talsu pauguraine, Kamčatka, Ukraina, Abava, Francija, Grieķija u.c.). Taču vieta un attālums nav būtiski, jo Gatim ir īpaši laba redze, viņš bildes notikumu redz (sajūt) uzreiz gan plašumā, gan tuvumā, gan dinamikā, gan noskaņā. Nu tas viss reducējies nopietnā darbu skatē.

Gatis Spalvēns dzimis 1980.gadā Talsos, beidzis Talsu vakara vidusskolu, vairākus gadus strādājis Latvijas Nacionālajā operā par gaismotāju, arī pašlaik "gaismo" dažas Dearty Deal teātra izrādes un dažādus koncertus. Fotogrāfijā papildinājies pie fotogrāfiem Ulda Balgas un Andreja Granta.

Izstāde tapusi ar Talsu novada pašvaldības, biedrības "Ciparnīca" un Talsu foto kluba atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)