Banner 980x90

Talsu novada muzejā apskatāma izstāde ar Talsu mākslinieku darbiem

Jau no sestdienas, 14.decembra visās Talsu novada muzeja izstāžu zālēs apskatāma Talsu mākslinieku-novadnieku darbu izstāde, kura tradicionāli tiek rīkota ik pa trim gadiem. Sestdien, 21.decembrī, māksliniekus varēs satikt arī klātienē, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada muzeja galvenā speciāliste mākslas jautājumos Guna Millersone.

Sestdienas, 21.decembra vakarā tiksimies, iespējams, ar 34 šīs izstādes autoriem: līdzās pašmāju māksliniekiem šo pasākumu kuplinās Aija Baumane, Inta Dobrāja, Arta Dumpe, Atis Ieviņš, Tatjana Krivenkova, Jānis Andris Osis, Dzintra Vīriņa, Gundega Zikmane, Lolita Zikmane un citi. 

Šīs izstādes rīkošanas tradīcija ir aizsākusies 1929.gadā, kad pašu pirmo Talsu apriņķa gleznotāju darbu izstādi toreizējā Sadraudzīgās biedrības namā (tagad Talsu tautas nams) nolēma sarīkot jaunie mākslinieki-brālēni, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti Žanis Sūniņš un Kārlis Sūniņš.

Tradīcija ir bijusi noturīga - arī II pasaules kara laikā 1944.gadā, kaut arī nomaļajā Vandzenē, šī izstāde tomēr notika! Gadu gaitā līdz mūsdienām tā pakāpeniski bagātinājusies gan mākslinieku skaita ziņā, gan radošās daudzveidības sniegumā; savukārt, mākslas cienītājiem šajās regulārajās skatēs ir iespējams vērot no mūsu puses nākušo talantu pienesumu gan visai Latvijas mākslai, gan novadam un nu jau arī Eiropai. Vienmēr ir saistoši vērot mākslas mūžīgo mainību un nezūdamību, redzēt, kā mūsu radošās personības ir ietekmējis laiks, sabiedrība, izglītība, nauda vai beznauda, talants un liktenis.

Šī gada izstāde sakrīt ar Talsu novada muzeja 90 gadu jubilejas svinībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)