Banner 980x90

Talsu novada pašvaldība piešķīrusi finansējumu energoaudita veikšanai dzīvojamajai ēkai Sabilē

Rīga, 18.sept., LETA. Talsu novada dome lēmusi piešķirt finansējumu energoaudita veikšanai un būvprojekta izstrādei dzīvojamajai ēkai Sabilē, Parka ielā 2, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem, Parka ielas 2, Sabilē iedzīvotājiem kopā atvēlēti 2150 eiro, no tiem energoaudita veikšanai paredzēti 450 eiro, bet būvprojekta izstrādei - 1700 eiro.

Fedko skaidroja, ka pagājušā gada novembrī Talsu novada dome apstiprināja saistošos noteikumus "Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai", kas tika izstrādāti, lai sniegtu iedzīvotājiem atbalstu māju siltināšanas procesā, tā veicinot energoefektivitātes pasākumu īstenošanu.

Izstrādāto noteikumu mērķis ir sekmēt mājokļu energoefektivitātes paaugstināšanu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, lai nodrošinātu dzīvojamā fonda ilgtspēju un energoresursu efektīvu izmantošanu. Šo iespēju nolēma izmantot SIA "Talsu namsaimnieks" apsaimniekotā daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Parka ielā 2, Sabilē.

Pieteikumu izvērtēja Talsu novada pašvaldības izveidota vērtēšanas komisija un konstatēja, ka SIA "Talsu namsaimnieks" iesniegtā dokumentācija pilnībā atbilst saistošo noteikumu prasībām. Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem pašvaldības līdzfinansējums energoaudita veikšanai piešķirams 100% apmērā no mājas energoaudita izmaksām, bet ne vairāk kā 450 eiro, neieskaitot pievieotās vērtības nodokli (PVN), bet būvprojekta izstrādei – 50% apmērā, bet ne vairāk kā 1700 eiro, neeieskaitot PVN.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)