Banner 980x90

"Talsu piensaimnieka" apgrozījums pērn pieauga par 5,4%

Rīga, 21.aug., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums AS "Talsu piensaimnieks" pagājušajā gadā strādāja ar 9,74 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,3 reizes - līdz 525 777 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gadā situāciju piena nozarē tiešākajā veidā noteica laika apstākļi. Aizvadītās vasaras sausums un karstums ietekmēja iepirktā piena daudzumu un kvalitātes rādītājus. Tamdēļ vasaras mēnešos samazinājās "Talsu piensaimnieks" iepirktā piena daudzums no zemnieku saimniecībām un piegādātājā pienā bija mazāk tauku un olbaltumvielu. "2018.gads norādīja, ka nepārtraukti pastāv dažādu krīžu cikliskums, bet "Talsu piensaimnieks" ir spējis saglabāt ilgtspējīgu attīstību un stabilu finanšu stāvokli," uzsvērts kompānijas vadības ziņojumā.

Tāpat vadības ziņojumā atzīmēts, ka 2018.gadā "Talsu piensaimnieka" piena produktu ražošanas apmēri nedaudz pieauga salīdzinājumā ar gadu iepriekš, kas liecina par uzņēmuma spēju sabalansēt piena pārstrādes un realizācijas procesus, joprojām balstoties uz siera, piena, krējuma un kefīra ražošanu.

"Talsu piensaimnieks" pagājušajā gadā no Latvijas zemniekiem iepirka 16 800 tonnu piena par kopumā pieciem miljoniem eiro. Aizvadītajā gadā uzņēmums realizēja 8558 tonnas gatavās produkcijas. Aizvadītajā gadā 88% no visa pērn realizētā siera "Talsu piensaimnieks" pārdeva Latvijā, bet 12% veidoja eksports, atzīmēts vadības ziņojumā.

LETA jau ziņoja, ka 2017.gadā"Talsu piensaimnieks" strādāja ar 9,245 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 25,1% - līdz 213 854 eiro.

"Talsu piensaimnieks" no vietējā piena ražo pilnpiena un vājpiena produktus, tostarp pienu un kefīru, skābo un saldo krējumu, biezpienu, vājpiena biezpienu, augļu-ogu jogurtu, sviestu un puscieto sieru. Kompānija reģistrēta 1993.gada martā. Tā kā uzņēmums ir AS, tam nav jānorāda īpašnieki, un šī informācija var neatbilst patiesībai. 2018.gadā uzņēmumā vidēji bija nodarbināti 102 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)