Banner 980x90

Talsu slimnīca informēs par aktualitātēm veselības aprūpē

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Otrdien, 27.septembrī, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiālē viesosies dakteri klauni, iedzīvotājus konsultēs fizioterapeiti, bet dienas noslēgumā plkst.16.00 norisināsies informācijas diena par aktualitātēm veselības aprūpē, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Bergmane.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāle uzaicinājusi pie sevis dakterus Klaunus, kuri no plkst.12.30 līdz plkst.14.00 palīdzēs mazajiem pacientiem pārvarēt bailes dodoties uz laboratoriju, pie pediatra vai atrodoties dienas stacionārā. Dakteri klauni Talsu filiālē ikdienā nav sastopami, jo Talsu slimnīcā nav diennakts bērnu nodaļa. Varbūt ar laiku dakteriem klauniem būs iespējams mazos pacientus Talsos apciemot biežāk. Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012.gada, un tās pārstāvji – 25 profesionāli medicīnas klauni – dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība "Dr.Klauns" īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstu.

No plkst.12.30 līdz plkst.15.30 laipni gaidīti būs bērnu vecāki ar bērniem, jo par fizioterapijas iespējām bērniem, Talsu slimnīcā konsultēs slimnīcas fizioterapeiti Evika Bunere un Reinis Kalniņš.

Dienas noslēgumā, plkst.16.00 līdz plkst.17.00 Talsu slimnīcas 3.stāva konferenču zālē notiks informācijas diena. Plkst.16.00 ar iedzīvotājiem tiksies pediatre Ieva Ozola un stāstīs par biežākajām bērnu saslimšanām rudens un ziemas periodos, kā arī kā no tām izsargāties. Toties dakteris Elmārs Borins stāstīs par darbu Talsu slimnīcas steidzamās medicīniskās palīdzības punktā.

Pasākumā iedzīvotāji varēs uzzināt aktuālo informāciju par gaidīšanas rindām uz valsts finansētajiem izmeklējumiem un rindu veidošanās iemesliem, kā arī par slimnīcas jaunumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)