Tapis Sidrs ar Sabiles garšu
Pavisam nesen, senajā Latvijas vīna darīšanas galvaspilsētā Sabilē, ir tapusi sidra darītava, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Sabiles tūrisma informācijas centra pārstāvis.Pateicoties tās saimniekiem ir iespēja baudīt gardu ābolu sidru, kas darināts Abavas senlejas sirdī, ievērojot klasiskās sidra gatavošanas tradīcijas. Rūpīgas un pārdomātas vietējo ābolu šķirņu atlases rezultātā ir iegūts izcils sidrs, kura īpašības raksturo dzidrums, svaigu augļu garša un ziedu aromāts.
Sabiles sidru iespējams iegādāties veikalā "I.R.", Rīgas ielā 13 un nesteidzīgi baudīt vērojot Sabiles un Abavas senlejas burvīgos skatus, vai vienkārši kādam pasniegt kā suvenīru.
Katrs var atrast savai gaumei piemērotāko, jo pavisam pieejami trīs veidu sidri ar trīs dažādām garšām: ābolu pussausais, ābolu pussaldais un ābolu upeņu pussaldais. Uz sarakstu