Banner 980x90

Tūrisma sezona Sabilē atklāta ar četru kilometru pārgājienu

Darba svētki, 1.maijs, Sabilē, kā nu jau par tradīciju iegājies, sākās ar jaunās tūrisma sezonas atklāšanu. Jau no paša rīta visi, kam interesē tūrisms, patīk Sabile un pavasaris tika aicināti tikties pie Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes Tūrisma informācijas centra, lai kopā dotos četru kilometru garā pārgājienā un izpētītu ar ko gan sakās Abava, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes tūrisma organizatore Laura Markusa.

Kaut arī, atšķirībā no citiem gadiem, koku lapas vēl bija paslēpušās un tikai gatavojās izplaukt, tomēr laika apstākļi pārgājiena dalībniekus lutināja ar siltiem saules stariem. Kā jau ik gadu, tūrisma sezonas atklāšanas pārgājienā interesentus veda Sabiles īpašais un atraktīvais tūristu vadātājs – vides gids Māris Lacis, kurš arī šogad bija parūpējies par interesantu un aizraujošu pārgājiena maršrutu, kura laikā netika neievērots nekas, kas vērošanas cienīgs.

"Ar ko gan iesākās Abava" – bija šīs sezonas pārgājiena tēma, tāpēc dalībnieku ceļš pārgājiena laikā veda gar dažādiem - mazākiem un lielākiem Sabiles apkārtnes avotiņiem. Protams, neizpalika viesošanās pie Sabiles galvenā avota - "Līkā krodzinieka", no kura pilsētas centrā var padzerties ikviens izslāpušais ceļinieks un pilsētas iedzīvotājs. Pārgājiena laikā atklājām ūdens rašanās noslēpumu, degustējām katra avota ūdens garšu un izdomājām visvisādas leģendas, ko nākamajām paaudzēm stāstīt. Pat uzzinājām šo to par sēnēm – Austrijas agrene, kaut arī visai aizdomīga paskata, izrādās ēdama - un ne vienu reizi vien! Vai zinājāt, ka avoti reizēm mēdz "vārīties"? Saka, ka tam ir zinātnisks izskaidrojums, lai gan kas to var zināt... Mums, Sabilē, tāds ir! Un, ja avotā ir dzīvība, tas nozīme tikai un vienīgi to, ka tas ir dzerams.

Pārgājiena laikā šur tur avoti bija ļoti dzīvi – airkāju vēzīši nebija vienīgie ūdens iemītnieki. Pamanījāmies arī ar laivām izbraukt, jo kas gan tā par ūdens izpēti bez laivošanas!? Izgājiena laikā uzzinājām daudz ko jaunu un interesantu, kopā labi pavadījām laiku, iejutāmies tūristu ādā, redzējām atkal jaunu un savādāku Sabili. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)