Banner 980x90

Vasaras saulgrieži Talsu novada muzejā

No 19. līdz 22.jūnijam Talsu novada muzejā būs apskatāma "Ārstniecības augu izstāde", pilsētas informācijas portāls Talsi24.lv uzzināja Talsu novada pašvaldībā.

Ārstniecības augus piedāvā smaržu, garšu un pastaigu dārzs "Lāči" (Lubes pagasts) un "24 zālītes" (Valdemārpils). Vasaras saulgriežu sagaidīšanas laikā, 21.jūnijā, kas notiks Tiguļkalnā kopā ar folkloras kopu "Talsi" izstādi varēs apskatīt līdz plkst.20.00, bet 22.jūnijā no plkst.10.00 līdz plkst.14.00.

Vasaras saulgrieži ir īstais laiks, lai ievāktu augus savai veselībai. Tik daudzus dabiskus preparātus var sameklēt gan žogmalēs un grāvjos, gan iestādīt savā dārziņā. Esam aizrāvušies ar aptieku piedāvājumiem, aizmirstot, ka paša rokām salasīta nātres lapa ir daudz vērtīgāka par aptiekā nopērkamo pulverīti ar uzrakstu "Urtica dioica", nerunājot nemaz par visām tām sintētiskajām zālēm. Mūsdienās cilvēks ir ļoti attālinājies no dabas, vairs netiek nodotas zināšanas no paaudzes paaudzē par to, kuri augi ir jāvāc un kura tējiņa noder katrā saslimšanas gadījumā.

Jāsāk ar vienkāršākajiem augiem – gaiļbiksītēm, asinszāli, pelašķiem, rasaskrēsliņiem, kuri ir daudzveidīgi izmantojami un noder ļoti daudzu slimību ārstēšanā un veselības veicināšanā. Tos var iepazīt, atnākot uz ārstniecības augu izstādi. Pēc tam, izmantojot pieejamo literatūru vai konsultējoties ar zinošākiem zālīšu vācējiem, var iepazīt jaunus augus, apgūstot dabas aptiekas bagātības. Tikai mazliet zināšanu un mazliet čakluma, un, kādam pāriet galvassāpes, citam uzlabojas vielmaiņa, vēl kādam labāks miegs un mierīgāki nervi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)