Banner 980x90

Jautājumā par atļauju Mērsraga mēram vadīt arī ostu lūdz valsts iestāžu skaidrojumu

Ventspils, 23.okt., LETA. Mērsraga novada dome lūgusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) sniegt rakstisku skaidrojumu, kā rīkoties situācijā, kad opozīcijas deputātu iebildumu dēļ nav izdevies nobalsot par atļauju domes priekšsēdētājam Robertam Šiliņam ("Mēs Mērsraga novadam") ieņemt arī Engures ezera dabas parka fonda un Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāju amatus.

Kā aģentūra LETA uzzināja novada domē, tā pagājušajā nedēļā nosūtījusi vēstules VARAM un KNAB, lūdzot sniegt skaidrojumu, kā risināt šo situāciju. Vēstulē dome norādījusi, ka opozīcijas deputāti no vēlētāju apvienības "Demokrātiju visiem" iepriekš balsojuši pret atļauju Šiliņam savienot amatus. Tāpat uzsvērts, ka uz pēdējo domes sēdi 16.oktobrī, kad bija plānots atkārtoti lemt par šo jautājumu, opozīcijas deputāti neieradās un kādēļ kvoruma trūkuma dēļ balsojums nevarēja notikt.

Siliņš aģentūrai LETA apliecināja, ka pagaidām nav plānots sasaukt ārkārtas sēdi, lai vēlreiz lemtu par šo jautājumu. Viņš atzina, ka, zinot opozīcijas deputātu kategorisko nostāju, sēdes sasaukšanai nebūtu jēgas. Tā kā pašvaldības vadītājs situācijas risinājumu neredz, nolemts lūgts VARAM un KNAB skaidrojumu. "Atbilde viņiem jāsniedz mēneša laikā, bet ceram saņemt to ātrāk. Nedēļas beigās painteresēsimies, kā šis jautājums virzās," sacīja Šiliņš.

Kā ziņots, septembra izskaņā Šiliņu ievēlēja par Mērsraga novada domes priekšsēdētāju, taču domes deputāti nav spējuši vienoties par atļauju viņam savienot mēra amatu ar Engures ezera dabas parka fonda un Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāju amatiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Laura Jansone aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka par to, vai pieļaut Mērsraga novada priekšsēdētāja darba pienākumu savienošanu ar citiem amatiem, ir jālemj novada domei. "Likums neaizliedz savienot domes priekšsēdētāja amatu ar Engures ezera dabas parka fonda un Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāja amatiem, ja par darba pienākumu apvienošanu ir lēmusi attiecīgā novada dome," skaidroja VARAM pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)