Banner 980x90

ZZS neatbalsta pašreizējo piedāvājumu par skolas gaitām no sešu gadu vecuma

Rīga, 16.maijs, LETA. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neatbalsta pašreizējo piedāvājumu par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma, kamēr netiek novērstas strīdīgās lietas, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Maija beigās iecerēta ZZS frakcijas tikšanās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), lai pārrunātu šo jautājumu. Pirms tam ieceri sīkāk pārrunās arī Zaļo un zemnieku savienības iekšienē, uzklausot savus ekspertus un deputātus.

ZZS līderis norādīja, ka svarīgākais ir gūt skaidrību par apmācības programmu, tāpat arī par atalgojumu un citām lietām.

Politiskajam spēkam nav principiālu iebildumu skolas gaitu sākšanai no sešu gadu vecuma, un frakcijas vadītājs neizslēdz iespēju atbalstīt tādu jaunu risinājumu, kurā fundamentāli ir novērstas konstatētās bažas. Tāpat ZZS nav iebildumi, ka tiek turpināts īstenot sāktās pilotprogrammas.

Politiskais spēks varētu konceptuāli piekrist tam, ka skolu nevajadzētu beigt tik vēlu - 19 vai 20 gadu vecumā -, taču pašreizējais piedāvājums bez uzlabojumiem nav atbalstāms, skaidroja Brigmanis.

Kā ziņots, Saeima konceptuāli atbalstījusi grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas paredz skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma.

Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātie likumu grozījumi noteiks, ka skolas gaitas sākamas no sešu gadu vecuma. Reformas ieviešanu paredzēts sākt 2019.gada 1.septembrī. Šadurskis iepriekš skaidroja, ka patlaban panākts kompromiss par to, ka sešgadnieki pirmajā klasē varēs sākt iet kā skolā, tā arī bērnudārzā, tādējādi atsakoties no sākotnējā priekšlikuma ieviest pārejas periodu.

Savukārt Saeimas sekretārs, deputāts Andrejs Klementjevs (S) iepriekš norādīja, ka, ja Saeima pieņems likuma grozījumus par skolas gaitu sākšanu no sešiem gadiem, tad opozīcijai ir iespēja savākt 34 deputātu parakstus, lai virzītos uz referenduma sasaukšanu par šo jautājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)