Banner 980x90

Dāvana muzeja jubilejā no Toronto

Ziemassvētku noskaņās un īsi pirms atzīmējam 20 gadu jubileju kopš muzeja pārcelšanās uz tagadējo lepno ēku, Talsu novada muzejs ir saņēmis vērtīgu dāvanu no Kanādas. 

Toronto dzīvojošie Ita un Visvaldis Ozoli muzejam atsūtījuši 80 sprēslīcu (praktisks darba rīks vērpjamās kodaļas saturēšanai, lieto vērpjot ar vārpstu vai vērpjamo ratiņu) kolekciju un bagātīgiem kokgriezumiem rotātu pūra lādi. Sprēslīcas un pūra lādi ir darinājis pats Visvaldis Ozols – Latvijas Amatniecības kameras Goda meistars (no 2008.gada), latvisko tradīciju kopējs svešumā, izcils kokgriezēja amata pratējs.

Viņa mājas lapā "www.ozolswoodcarving.com" var iepazīties ar plašo un daudzpusīgo meistara darinājumu klāstu. Muzejam dāvinātās sprēslīcas sniedz tikai nelielu ieskatu viņa radošajā un amata meistara darbībā. Tie nav tradicionālie etnogrāfiskie, muzejos apskatāmie priekšmeti – drīzāk gan Visvalža Ozola fantāzijas lidojums, pārdomas par latvisko ornamentu, radoša pieeja latvju zīmju kombinācijai un pielietošanas iespējām.

Vērīgo dāvinājumu varēs apskatīt kādā no muzeja izstādēm jau nākamajā 2017.gadā. Daija Lēmane Talsu novada muzeja galvenā krājuma glabātāja

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)