Banner 980x90

Decembrī Sēmē un Zentenē tiks uzstādīti četri ceļa zīmju papildelementi

Publicitātes foto
Publicitātes foto

17.novembrī Zentenes tautas namā notika svinīgs Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai veltītais sarīkojums. Tā laikā tika apbalvoti ne tikai Zentenes un Sēmes pagasta aktīvākie un atsaucīgākie ļaudis, bet balvas tika pasniegtas arī zīmējumu konkursa ''Brauc uzmanīgi – šeit esam arī mēs'' uzvarētāji.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Inita Fedko, 1.vietas ieguvējs saņēma īpašu balvu – turpmāk labākais zīmējums, kas iestrādāts metāla plāksnēs, kā papildelements rotās četras ceļazīmes "Uzmanību, bērni!" pie skolas Sēmē un pirmsskolas bērnu uzraudzības grupas "Pekauši" tuvumā.

Sēmes un Zentenes pagastu pārvaldes vadītāja Silvija Rabkēviča paskaidroja, ka trīs profesionālās biznesa augstskolas "Turība" studentes – Agnese Kalve, Inita Fedko un Sanita Murāne – devušas interesantu ideju, uzdrošinoties būt pirmajām šāda veida iniciatīvas realizēšanā. "Tagad ļoti bieži tiek runāts par bērnu drošību un drošību uz ceļiem. Mēs esam pirmās bezdelīgas, kur uz ceļa zīmēm "Uzmanību, bērni!" tiks uzstādīti uzmanību piesaistoši papildelementi – zīmējumu konkursa uzvarētāja radītais attēls, kas iestrādāts atbilstošā materiālā," ieceri raksturoja Rabkēviča, atklājot, ka balvas pirmo trīs vietu ieguvējiem un arī veicināšanas balvas pārējiem konkursa dalībniekiem sarūpējušas idejas autores.

Zīmējumu konkursā piedalījās 15 autori vecumā no četriem līdz 12 gadiem. Labāko zīmējumu izvēle bija sešu konkursa komisijas žūrijas locekļu atbildībā. Žūrijas kopvērtējumā vienādu punktu skaitu ieguva Paula Hanberga un Jānis Koikins, bet par uzvarētāju viennozīmīgi tika atzīts Līvas Rozenbergas zīmējums.

"Man ļoti patika zīmēt un piedalīties šajā konkursā," atzina pati Līva.

Rozenbergas zīmējums jau ir iestrādāts metāla plāksnēs un decembra sākumā papildelementi, kas ir 40X60 centimetrus lieli, tiks uzstādīti Zentenē pie bērnu uzraudzības grupas "Pekauši" un pie Sēmes sākumskolas. To ierīkošana ir saskaņota ar a/s "Latvijas Autoceļu uzturētājs". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)