Banner 980x90

Kurzemē gājēji arvien vairāk lieto atstarojošās vestes

Liepāja, 8.dec., LETA. Vakar reida laikā Kurzemē policisti novērojuši, ka iedzīvotāji vairāk sākuši lietot atstarojošās vestes, Rietumu Radio informēja Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vakar no plkst.16.30 līdz 22.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki rīkoja reidu ar mērķi pievērst pastiprinātu uzmanību mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem - gājējiem un velosipēdistiem diennakts tumšajā laikā.

Satiksmes uzraudzības rotas vecākie inspektori Liepājā, Saldū, Ventspilī un Talsos novēroja, ka situācija ir uzlabojusies un lielākā daļa gājēju un velosipēdistu izmanto gaismu atstarojošās vestes vai vismaz ir piestiprinājuši pie apģērba vairākus mazus atstarotājus un nēsā lukturīšus.

Kā pastāstīja Kurzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Mareks Vītols, Liepājas pusē bija novērojams, ka atstarojošo vestu dalīšana novembra beigās, ko īstenoja CSDD ar Valsts policiju, ir bijusi produktīva, jo daudzi no tumšajā laikā pamanītajiem gājējiem un velosipēdistiem lietoja tieši šīs vestes.

Saldus pusē tika fiksēts gadījums, kad, jau izkāpjot no automašīnas un dodoties mājās, pasažierim ir uzvilkta gaismu atstarojošā veste. Šādi gadījumi norāda, ka informatīvās akcijas dod rezultātu un šo neredzamo gājēju paliek mazāk.

Kopumā reida laikā Kurzemes reģiona apkalpojamajā teritorijā noformēti 34 administratīvā pārkāpuma protokoli. Desmit no protokoliem noformēti gājējiem un divi velosipēdistiem par atstarojošo vestu nelietošanu.

Vēl divi protokoli noformēti velosipēdistiem par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un par transportlīdzekļu vadīšanu bez tiesībām Valsts policijas darbinieki protokolus noformēja vēl diviem velosipēdistiem, savukārt 18 protokoli tika noformēti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Šādi reidi Kurzemē tiks rīkoti arī turpmāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)