Banner 980x90

Kūtris uzticas tiesai, kas ar piespiedu darbu sodījusi netikļus

Ja tiesa ir piespriedusi piespiedu darbu par netiklu darbību izdarīšanu, tad ir bijuši tādi apstākļi, lai šādu sodu piespriestu, uzskata partijas "No sirds Latvijai" valdes loceklis, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris.

Viņš Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra, ka nav redzējis, spriedumu, lai pateiktu vai tas ir atbilstošs. Taču, ja tiesa ir šādu lēmumu pieņēmusi, tad ir bijuši tādi apstākļi.

Viņš varot piekrist, ka pēc konkrētā Krimināllikuma panta var piemērot piespiedu darbu, taču ir jāvērtē konkrētos nodarījumus, cik tie ir bijuši rupji, cik aizskaroši un cik paliekoši cietušajam, skaidroja Kūtris.

Jāatzīmē, ka sabiedrībā plašas diskusija izraisīja Liepājas tiesas spriedums par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo. Kāds tēvs un dēls par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodīti ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.

TM pēc pilna sprieduma pieejamības un pieprasīšanas solīja pārbaudīt šo situāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)