Banner 980x90

Pagalmu labiekārtošana Talsos raiti virzās uz priekšu

Ilustratīvs foto/ Foto: Talsi24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Talsi24.lv
Talsu novada pašvaldības izsludinātajā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmu labiekārtošanas projektu konkursā SIA "Talsu namsaimnieks" realizēšanai iesniedza piecus projektu pieteikumus. Tie saņēma apstiprinājumu, un darbi ar pašvaldības līdzfinansējumu jāīsteno līdz novembrim – tie raiti virzās uz priekšu.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas komunikācijas speciāliste Inita Fedko, iegūstot Talsu novada pašvaldības līdzfinansējumu, ir izdevies atrisināt gadiem samilzušo jautājumu par Rīgas, Miera un Raiņa ielas Talsos kvartāla pagalmu apgaismojumu. Ja līdz šim attiecīgā pilsētas daļa naktī grima tumsā, tad kopš jūlija vidus šādu problēmu vairs nav. Piesaistot gan pašu iedzīvotāju, gan pašvaldības un projektu konkursa finansējumu – kopsummā teju 14 000 eiro, izdevies uzstādīt 15 apgaismes stabus ar ekonomiskajiem LED gaismekļiem.

Šajā laikā ir izdevies realizēt arī A.Pumpura ielas 10 iedzīvotāju vēlmi. Mājas pagalmam uzklāts jauns asfaltbetona segums. Labiekārtošana izmaksāja vairāk nekā 11 000 eiro, bet Talsu novada pašvaldība nodrošināja 4000 eiro līdzfinansējumu.

Pagalmu labiekārtošanu jau otro gadu turpina Lielās ielas 29 un Lielās ielas 29b iedzīvotāji. Ja pagājušajā gadā tika sakārtots atkritumu konteineru laukums un nobruģēta daļa no pagalma, tad šogad Lielās ielas 29 un 29b iemītnieki iecerējuši teritorijas apzaļumošanu, iesējot zālīti un iestādot tūjas. Kopumā darbi izmaksāja nedaudz vairāk par 1000 eiro, iegūstot pašvaldības līdzfinansējumu 509,54 eiro apmērā.

Šogad piedalīties daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmu labiekārtošanas projektu konkursā varēja arī pagastu iedzīvotāji. Šo iespēju izmantoja "Māja 5" iedzīvotāji Valdgalē. Ar pašu un pašvaldības līdzfinansējumu izdevies labiekārtot autostāvvietu, to nolīdzinot un uzberot šķembas, pie kāpņu telpām uzstādīt trīs velosipēdu novietnes, ierīkot jaunu rotaļu ierīci bērniem un atjaunot soliņu un smilšu kastes apmali.

Finansiāli apjomīgi darbi gaidāmi Dundagas ielas 20 pagalmā, kur paredzēta pagalma seguma atjaunošana, to bruģējot.

Šis ir otrais gads, kopš Talsu novada pašvaldība rīko daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmu labiekārtošanas projektu konkursu. Šogad 12 000 eiro atbalsts tika atvēlēti pilsētu un 12 000 eiro atbalsts – pagastu iedzīvotāju atbalstam.

Pašvaldības izsludinātais projektu konkurss ir veids, kā palīdzēt novada iedzīvotājiem risināt daudzviet samilzušos pagalmu sliktā tehniskā stāvokļa jautājumus. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)