Banner 980x90

Par "BTA Baltic Insurance Company" 90% akciju īpašnieci kļuvusi "Vienna Insurance Group"

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
Noslēdzies darījums starp "BTA Insurance Company" SE un "Vienna Insurance Group AG" (VIG) par apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company" 90% akciju iegādi.

Kā ziņo aģentūra LETA, pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas no uzraugošajām institūcijām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šodien reģistrētas izmaiņas "BTA Baltic Insurance Company" akcionāru sastāvā. Līdz ar šo izmaiņu reģistrēšanu noslēdzies darījums, kurā VIG iegādājās 90% "BTA Baltic Insurance Company" akciju.

Paplašinoties akcionāru lokam, "BTA Baltic Insurance Company" valdes sastāvā izmaiņas nav veiktas, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Uzņēmums turpina attīstību Baltijas tirgū, saglabājot operatīvu lēmumu pieņemšanas procesu, nodrošinot plašu apdrošināšanas pakalpojumu klāstu, kā arī nemainot klientu augsti vērtēto BTA zīmolu.

"BTA Baltic Insurance Company" valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus informē, ka apdrošinātāja 2015.gada un šā gada pirmā pusgada finanšu rezultāti apliecina veiksmīgu līdzšinējo uzņēmuma stratēģiju. "Turpinot uzņēmuma attīstību Baltijas valstīs, investora piesaiste sniegs iespēju pilnveidot sadarbību ar korporatīvajiem klientiem un starptautiskiem sadarbības partneriem. VIG augstais A+ starptautiskais kredītreitings un starptautiskā pieredze apdrošināšanas jomā sniegs būtisku pievienoto vērtību BTA izaugsmei, līdz ar to ieguvēji no šī darījuma ir ne vien uzņēmums un tā darbinieki, bet arī mūsu klienti un sadarbības partneri," uzsver Lucaus.

Kā norāda VIG valdes loceklis Francs Fukss, kura atbildībā ir arī Baltijas valstu tirgus, šis ir nozīmīgs solis VIG stratēģiskajai attīstībai Baltijas valstīs. "Baltijas valstis ir viens no interesantākajiem un straujāk augošajiem tirgiem Eiropas Savienībā. Mēs jau ilgāku laiku aktīvi darbojamies Baltijas valstīs, un esam pārliecināti, ka šeit ir attīstības potenciāls. Investējot savus finanšu resursus un zināšanas BTA, mēs vēlamies vēl vairāk stiprināt BTA pozīcijas tirgū, attīstot klientu servisu un nodrošinot plašāku pakalpojumu klāstu. Domāju, ka kopā ar esošo uzņēmuma vadības komandu, kas lieliski pārzina vietējo tirgu, mums izdosies kļūt par apdrošināšanas līderi Latvijā un Baltijā," paziņojumā medijiem citēts Fukss.

"BTA Baltic Insurance Company" darbību Baltijā sāka ar 2015.gada jūliju pēc "BTA Insurance Company" SE reorganizācijas procesa.

"BTA Baltic Insurance Company" piedāvā klientiem visu iespējamo nedzīvības apdrošināšanas veidu pakalpojumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Šī gada pirmajā pusgadā Baltijas valstīs kopumā "BTA Baltic Insurance Company" parakstījusi bruto apdrošināšanas prēmijas 65,1 miljona eiro apmērā, kas ir par 11,5% vairāk nekā pērnā gada pirmajā pusgadā. Bruto apdrošināšanas atlīdzībās "BTA Baltic Insurance Company" pirmajā pusgadā izmaksāja 38,2 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo laika periodu, ir par 9,2 % vairāk. "BTA Baltic Insurance Company" peļņa šī gada pirmajā pusgadā bija 2,6 miljoni eiro.

VIG ir viens no vadošajiem apdrošināšanas koncerniem Austrijā, kā arī Centrālajā un Austrumeiropā. Grupā ietilpst vairāk nekā 50 uzņēmumi 25 valstīs. VIG akcijas tiek kotētas Vīnes biržā un Prāgas biržā.

Ar "BTA Baltic Insurance Company daļu iegūšanu VIG kļūs par vienu no trim lielākajiem nedzīvības apdrošinātājiem Baltijas valstu tirgū.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)