Banner 980x90

Rinkēvičs ar Lihtenšteinas premjerministru pārrunā sadarbību nodokļu jomā 

LETA/Ieva Čīka
LETA/Ieva Čīka

Sestdien, 26.septembrī, ​ANO Ģenerālās asamblejas 70.sesijas laikā Ņujorkā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) tikās ar Lihtenšteinas premjerministru Adrianu Hasleru, lai pārrunātu Latvijas un Lihtenšteinas divpusējās attiecības, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Runājot par Eiropas Savienības (ES) un Lihtenšteinas sadarbību nodokļu jomā, ministrs vērsa uzmanību, ka Latvija pauda gandarījumu par Lihtenšteinas lēmumu savu finanšu politiku saskaņot ar starptautiskiem caurskatāmības un nodokļu informācijas apmaiņas standartiem. "Ceram, ka ES sarunas ar Lihtenšteinu par grozījumiem uzkrājumu nodokļu līgumā noslēgsies tuvākajā laikā," atzina Rinkēvičs.

Tāpat ministrs norādīja, ka starp Latviju un Lihtenšteinu patlaban nav spēkā neviens juridisks instruments, kas paredz nodokļu informācijas apmaiņu, tādēļ Lihtenšteinas 2013.gadā parakstītā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Konvencija par administratīvo sadarbību nodokļu jautājumos ratificēšana un piemērošanas uzsākšana būs labs solis šī jautājuma risināšanā.

Ministrs norādīja, ka Latvijā konvencija ir spēkā jau no 2014.gada 1.novembra. Tiklīdz tā stāsies spēkā starp Latviju un Lihtenšteinu, uz Lihtenšteinu būs attiecināms arī pēdējos gados liberalizētais Latvijas nodokļu sistēmas standarta režīms, kas paredz atvieglojumus nodokļu aplikšanā attiecībā uz nerezidentu gūtajiem ienākumiem.

Ārlietu ministrs arī pauda cerību, ka vienošanās par Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumentiem tiks panākta pēc iespējas ātrāk, jo līdzšinējās sarunās izdevies vienoties par tādiem būtiskiem elementiem kā finansējuma apjoms, ieviešanas periods un prioritārie sektori. Ministrs akcentēja, ka Latvija atbalsta vairāku saņēmējvalstu viedokli, uzsverot nepieciešamību programmu ieviešanas procesā paredzēt lielāku dalītu atbildību un sadarbību starp Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstīm, piemēram, kā Lihtenšteina un saņēmējiem.

Latvijas ārlietu ministrs pauda atbalstu Lihtenšteinas iniciatīvai, kas neformālas grupas ANO ietvaros ir ierosinājusi brīvprātīgu uzvedības kodeksu "pret" balss neizmantošanai genocīda, noziegumu pret cilvēci un kara noziegumu jautājumos ANO Drošības padomē. Tādējādi jebkura ANO Drošības padomes dalībvalsts apņemas nebalsot "pret" rezolūcijām, ar kuru palīdzību varētu novērst vai risināt īpaši smagus noziegumus.

Abas amatpersonas apliecināja ieinteresētību aktivizēt Latvijas un Lihtenšteinas politisko dialogu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)