Banner 980x90

SIA "KRAG RENT" – sastatņu montāža, sastatņu noma

Sastatnes ir izmantotas jau kopš laika, kad cilvēks sāka būvēt vairāk nekā vienu stāvu augstas ēkas, jo bija nepieciešams atrast praktisku veidu, kā strādāt lielā augstumā.

Sastatņu montāža 

Sastatnes ir izmantotas jau kopš laika, kad cilvēks sāka būvēt vairāk nekā vienu stāvu augstas ēkas, jo bija nepieciešams atrast praktisku veidu, kā strādāt lielā augstumā. Pašas pirmās liecības, kad notikusi sastatņu montāža, ir vismaz 17 tūkstošus gadu senā pagātnē, kad akmens laikmeta cilvēks izmantoja sastatnes, lai apgleznotu apdzīvotas alas griestus Francijā. Lai gan materiāli un konstrukcijas gadsimtu gaitā mainījās, sastatņu mērķis palicis tas pats – nodrošināt strādniekiem drošu pagaidu platformu, no kuras var veikt visa veida celtniecības, remonta un apkopes darbus. Mūsdienu sastatņu montāža tiek strikti regulēta un jāveic atbilstoši visām būvniecības un drošības prasībām. 

Izplatītākās sastatnes ir fasādes sastatnes, kuras ierasts saukt arī par rāmju sastatnēm. Šo sastatņu montāža ir salīdzinoši vienkārša un ātra, jo tās ir vieglāk un efektīvāk pārvadāt, kā arī uzstādīt, kas būtiski samazina montāžas izmaksas, bet tās ne vienmēr ir iespējams pielāgot dažādiem celtniecības vai remonta darbiem. Ja darbi veicami lielā augstumā, un sastatņu montāža jāveic grūti pieejamā vietā, tad ieteicama modulāro sastatņu montāža, kas izceļas ar gandrīz neierobežotām modifikāciju iespējām un paaugstinātu izturību. Šo sastatņu montāža ir sarežģītāka, bet nodrošina papildu drošību darbiniekiem, jo tā ir pielāgojama dažādu sarežģītību projektiem. 

Sastatņu montāža ir uzņēmuma SIA "KRAG RENT" specialitāte. Uzņēmums piedāvā Layher sastatņu sistēmas, kas ir atzītas ar vairākiem starptautiskiem sertifikātiem, garantējot ilgu kalpošanas mūžu un drošību. Layher sastatnes ir ekonomiskas un daudzveidīgas. "KRAG RENT" piedāvā kvalitatīvu un operatīvu sastatņu montāžu un demontāžu, palīdzot klientiem veiksmīgi realizēt ieplānotos projektus laikus.

Lasiet vairāk: www.krag.lv

Sastatņu noma 

Sastatnes ir neaizstājams drošības un piekļuves aprīkojums, lai strādātu lielā augstumā, bet bieži vien cilvēki maldīgi uzskata, ka visu ir iespējams izdarīt ar lielākām vai mazākām kāpnēm, un sastatņu noma nav nepieciešama. Realitātē šāda nepamatota taupīšana noved pie zemākas darbinieku produktivitātes, jo viņu mobilitāte ir nesalīdzināmi ierobežotāka salīdzinājumā ar sastatnēm. Tam seko vairāki darbinieka drošības riski, kas var novērst uzmanību no darāmajiem darbiem. Statistika liecina, ka 40% no nelaimes gadījumiem notikuši, darbiniekam krītot. Bieži vien tas ir tieši saistīts ar nepietiekamiem drošības pasākumiem, piemēram, izvēloties darbu izpildei izmantot kāpnes vai citus šim mērķim neparedzētus priekšmetus, nevis sastatnes. Sastatņu noma un sastatņu montāža no nozares profesionāļiem aiztaupīs liekas rūpes un novērsīs negadījumus, kas var sabotēt vai pat apstādināt celtniecības un remonta darbu procesu. 

Ja vajadzīga sastatņu noma, jāņem vērā dažādi faktori, kas veidos to cenu – sastatņu uzstādīšanās vieta, stāvu augstums, to specifiskā konfigurācija un izmantošanas mērķis, kā arī plānotais ilgums, kuram paredzēta sastatņu noma. Sastatņu noma iekļauj arī pašu sastatņu montāžas un demontāžas izmaksas. 

SIA "KRAG RENT" piedāvājumā ir sastatņu noma. Uzņēmums piedāvā gan iznomāt, gan uzstādīt dažāda sarežģījuma pakāpes sastatnes visur Latvijā un ārpus tās. Par uzņēmuma uzticamību liecina saņemtais ISO 45001 sertifikāts uzņēmuma darba drošības vadības sistēmai. Svarīgi pieminēt, ka "KRAG RENT" darbiniekiem ir profesionālās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polise, kas klientiem novērš neparedzētas izmaksas kļūdu gadījumā. 

Lasiet vairāk: www.krag.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)