Banner 980x90

Talsos kompensēs sabiedriskā transporta izdevumus vidusskolēniem

Lai arī Talsu novada pašvaldība nodrošina skolēnu pārvadājumus visā novada teritorijā, tomēr ne visi audzēkņi to var izmantot transporta līdzekļu kursēšanas laika ierobežojumu dēļ.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko, turpmāk šie sabiedriskā transporta līdzekļu izdevumi no 10. līdz 12.klašu audzēkņiem tiks pilnībā kompensēti.

Daļa skolēnu, pārsvarā tie ir no 10. līdz 12.klašu audzēkņi, lai nokļūtu līdz izglītības iestādei un atpakaļ, neizmanto pašvaldības apmaksāto, bet gan sabiedrisko transportu. Šie skolēni biļeti iegādājas par pilnu maksu.

Ministru kabineta noteikumi "Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos" nosaka – "ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošajiem vispārējas vidējās izglītības iestādēs (klātienes 10. – 12.klase) izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju 50% apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ attiecīgās novada pašvaldības administratīvajā teritorijā".

Izvērtējot Talsu novada pašvaldības vispārējās vidējās izglītības programmu izglītojamo iespējamo nepieciešamību izmantot sabiedrisko transportu braucieniem, kas saistīti ar nokļūšanu no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, pieņemts lēmums kompensēt šos braukšanas izdevumus.

Talsu novada dome nolēma no 1.septembra kompensēt braukšanas izdevumus, kas saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz Talsu novada pašvaldības izglītības iestādei un atpakaļ 100% apmērā, ja netiek nodrošināts pašvaldības transports novada pašvaldības vispārējās vidējās izglītības iestādes izglītojamajiem (klātienes 10. – 12.klase). Kā informēja Talsu novada Izglītības pārvalde, jaunā kārtība attieksies uz aptuveni 30 skolēniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)