Banner 980x90

Talsu mērs viņa pārstāvētās partijas popularitātes kritumu šajās vēlēšanās saista ar "melno kampaņu"

Ventspils, 5.jūn., LETA. Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus viņa pārstāvētās partijas "Talsu novada attīstībai" popularitātes kritumu šajās vēlēšanās lielā mērā saista ar "melno kampaņu", kas pret to esot izvērsta ilgā laika periodā.

Lai gan partija "Talsu novada attīstībai" ir uzvarējusi vēlēšanās, iegūstot 22,3% balsu, tomēr, atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām 2013.gadā, kad partija ieguva septiņus deputāta mandātus, tās pārsvars ir samazinājies - jaunajā domes sasaukumā darbosies četri "Talsu novada attīstībai" deputāti.

"Mēs joprojām esam līderi saņemto balsu un iegūto deputāta vietu skaita ziņā. Trīs zaudētās deputātu vietas mums nosacīti ir atņēmuši jaunpienācēji "Mēs Talsiem un novadam"," sacīja Lācarus.

Vaicāts, vai popularitātes kritums nav saistīts ar kādiem nepopulāriem valdošās partijas pēdējā laika lēmumiem, Lācarus šādu iespēju noraidīja. "Nav bijuši nepopulāri lēmumi, kas būtu cilvēkiem par sliktu," sacīja politiķis. "Pret mums bija izvērsta intensīva melnā kampaņa portālā "Pietiek.com" un [sociālajā tīklā] "Facebook". Tika izplatītas lapeles, kurās sarakstīti klaji meli. Kampaņa sākās jau drīz pēc tam, kad mūs, septiņus deputātus, pirms četriem gadiem ievēlēja domē, un vēlāk turpinājās, kļuva stiprāka. Arī ja cilvēki nenotic šiem meliem, tomēr šaubas tiek iedēstītas, un viņi domā: bet ja nu [tomēr tā ir taisnība]?" sacīja Lācarus.

Vaicāts, vai var nosaukt politisko spēku vai personas, kuru interesēs tiek veikta partijas "Talsu novada attīstībai" nomelnošana, Lācarus norādīja: ja reiz to nav noskaidrojušas drošībsargājošās iestādes, tad arī viņš no minējumiem atturēšoties.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā iekļuvuši visi astoņi kandidējošie saraksti, nelielu pārsvaru gūstot pašreizējā mēra Lācarus pārstāvētajai partijai "Talsu novada attīstībai", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

"Talsu novada attīstībai" šajās vēlēšanās guvusi 22,3% balsu, tai seko "Mēs - Talsiem un novadam" ar 20,1%, Latvijas Zemnieku savienība ar 12,1%, Latvija Zaļā partija ar 11,63% un "Vienotība" ar 9,7% balsu.

Tāpat domē iekļuvusi "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK" ar 8,96% balsu, Latvijas Reģionu apvienība 8,08% ar balsu un Jaunā konservatīvā partija ar 6,1%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)