Banner 980x90

Talsu pašvaldība konkursā meklē būvniekus 15 grants ceļu pārbūvei

Ventspils, 2.marts, LETA. Talsu novada pašvaldība izsludinājusi iepirkuma konkursu 15 lauku grants ceļu būvniecībai, aģentūra LETA uzzināja Talsu novada domē.

Lai sakārtotu pašvaldībai piederošos ceļus uz lauksaimnieciskās ražošanas uzņēmumiem un zemnieku saimniecībām, Talsu pašvaldība sākusi īstenot valsts un Eiropas Savienības (ES) programmu "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos". Pašlaik ir sagatavoti 15 ceļu būvprojekti un izsludināts iepirkums būvniecības darbiem. Pretendenti var pieteikties līdz 31.martam.

Izvērtējot, kuru ceļu pārbūve ir nepieciešama visvairāk, 2015.gada nogalē Talsu novada pārvalžu teritorijās pašvaldības speciālisti tikās aptuveni ar 100 lauku uzņēmējiem, lai apzinātu situāciju un uzklausītu viņu viedokli. Tika izstrādāti vērtēšanas kritēriji un izveidots prioritāro grants ceļu saraksts, kurā iekļauti 37 novada grants ceļi.

Pašvaldības līdzfinansējums programmas attiecināmajām izmaksām ir 10%, līdz ar to lauku ceļu sakārtošanai kopējās attiecināmās izmaksas ir 4,1 miljons eiro, no kuriem 3,7 miljoni eiro ir ES finansējums. Kā skaidroja pašvaldībā, primāri tiks pārbūvēti pirmie 15 ceļi no izstrādātā saraksta, bet pārējo ceļu būvniecība būs atkarīga no atlikušā finansējuma. Pirmajā būvniecības kārtā tiks sakārtoti grants ceļi aptuveni 42 kilometru garumā.

Kopumā visā Talsu novadā būtu sakārtojami grants ceļi aptuveni 200 kilometru garumā - tas ir aptuveni divas reizes vairāk, nekā šajā programmā pieejamais finansējums ļaus īstenot. Tajā pašā laikā pašvaldība ir ņēmusi vērā, lai katrā novada pārvaldes teritorijā tiktu sakārtots vismaz viens grants ceļš, skaidroja novada domē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)