Trīs veidi, kā pasargāt avokado no apbrūnēšanas
Dažkārt maltītes laikā ir nepieciešams izmantot tikai pusi avokado, taču, kā zināms, tas mēdz visai ātri apbrūnēt. Kā iespējams pasargāt šo skaisto un veselīgo augli no nepievilcīgās toņa maiņas? Piedāvājam tev trīs patiešām iedarbīgas metodes!
Apslaki avokado ar citrona sulu. Citronskābe iedarbojas kā konservators un ļauj saglabāt augli svaigu vairākas stundas. Tāpat citrons faktiski neietekmē avokado garšu, tas drīzāk veiksmīgi to papildina. Apslaki avokado pusīti ar citrona sulu, ievieto to noslēgtā traukā un liec ledusskapī. Šim pašam nolūkam vari izmantot arī laima sulu.
Pārklāj avokado ar olīveļļu. Eļļa mazinās augļa saskari ar gaisu, tādējādi palēninot tā oksidācijas procesu. Uzsmērē vai uzsmidzini ar speciālo, eļļai paredzēto pulivizatoru, pārgrieztajam auglim olīveļļu, ievieto traukā ar vāku un liec to ledusskapī. Šī metoda būs iedarbīga vienu līdz divas dienas.
Ievieto avokado traukā pārgrieztu sīpolu. Šis esot viens no efektīvākajiem veidiem, kas palīdzēs saglabāt avokado skaisti zaļi dzelteno toni līdz pat piecām dienām. Noslēdzamā traukā liec sadalītu avokado un tikko pārgrieztu sīpolu. Īpašie sēra savienojumi, kas liek pāri taviem vaigiem ritēt asarām, kļūst par iedarbīgu antioksidantu un nepieļaus mainīt avokado krāsu. Noslēgto trauku ar avokado un sīpolu neaizmirsti ielikt ledusskapī!
Raksts tapis sadarbībā ar