Banner 980x90

Purviču baskāju taka pašā dāliju lauka malā

Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagasta “Purviču” saimniecībā atrodas aptuveni 150 metrus gara sajūtu taka, kas ierīkota pašā dāliju lauka malā. Šajā baskāju takā var piedzīvot gan asākas izjūtas, piemēram, staigājot pa čiekuriem, gan patīkamas izjūtas, piemēram, staigājot pa baltajām smiltīm. Baskāju taka stiepjas gar daudzkrāsainu dāliju lauku, kurā aug apmēram 100 dažādas šķirnes. Baskāju takas apmeklējums, iepriekš to piesakot, ir bezmaksas ikvienam iedzīvotājam.

Basas kājas vairo veselību

Zinātnieki apstiprinājuši, ka staigāšana basām kājām stiprina imunitāti, norūda organismu, veicina ciešu miegu, atvieglo muguras sāpes, kā arī veicina labāku asinsriti un limfātiskās sistēmas darbību. Tāpat tiek uzsvērts, ka, atrodoties ciešā mijiedarbībā ar dabu, tā nomierina prātu, mazina stresu un visnotaļ pozitīvi ietekmē organismu.

Pēdās ir ļoti daudz nervu galu, kas savienoti ar daudziem ķermeņa orgāniem, un, stimulējot šos punktus, cilvēks jūtas možāks un dzīvespriecīgāks. Protams, šajā nolūkā var veikt pēdu masāžu pie profesionāla masiera, tomēr daudz vienkāršāk un interesantāk ir staigāt ar basām pēdām. Lai izjusti, cik dažādi var būt segumi, Latvijā arvien populārākas kļūst sajūtu takas, viena no tām – arī Purviču baskāju taka.

Baskāju taka Grobiņas pagastā

 

Dodoties uz Kurzemi, uz vēju pilsētas Liepājas pusi, noteikti vērts iegriezties Grobiņas pagasta “Purviču” saimniecībā, lai izietu aptuveni 150 metrus garo baskāju taku, kas ierīkota ziedoša daudzkrāsainu dāliju lauka pašā malā. Takai ir daudzi un dažādi posmi, kuru izstaigāšana radīs gan asākas, gan visnotaļ patīkamas sajūtas; tā klāta čiekuriem, akmeņiem, sīkšķembām, priežu mizām, šķeldu, skaidām, smalkām smiltīm un citiem dabiskiem un mākslīgiem elementiem.

Purviču baskāju taka sniegs iespēju gūt jaunas sajūtas, pārvietojoties pa visdažādākajiem segumiem. Pastaiga paredzēta jebkura vecuma cilvēkiem, tomēr ar īpašu sajūsmu šādu nodarbi uzņems bērni. Tāpat, plānojot doties uz kādu no takām, ieteicams izvēlieties sausu laiku; no otras puses raugoties, pastaiga basām kājām pa pielijušu taku var sagādāt pavisam citas sajūtas.

Ko vēl “Purvičos” redzēt?

“Purviči” ir vieta, kur lietas nevis izmet, bet pārveido un piešķir tām otro dzīvi. Saimnieks no tādām lietām kā metāla mucas veido jumtus un jumtiņus, savukārt no bundžām izgatavo mājiņas, lai pasargātu paša rokām izgrebtās koka figūras. Papildus saimniecībā ir iespējams apskatīt dažāda veida lauksaimniecības tehniku, bobiku, veclaicīgu baļķu vedēju, ceļamkrānu, interesantu seno darba rīku, pudeļu, slēdzeņu un gludekļu kolekciju, kā arī daudz citu interesantu lietu. Ziedošajā dāliju laukā iespējams nofotografēties.

Baskāju takas apmeklējums ir bezmaksas ikvienam iedzīvotājam, tomēr ierašanos noteikti pirms tam jāpiesaka pa tālruņa numuru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)